” Makan apa nak oi petahnya cakap, bijaknya dia.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Video Ardy Wira Yang Petah Menjawab Pertanyaannya. Alahai Comel Sangat Wira Ni, Pel4t-Pel4t Pun Jawapan Semua Betul. Cute Sangat Sebut Nama Mommy Daddy Tu !! 

Si kecil Ardy Wira antara nama anak selebriti yang dikenali ramai kerana senyuman dan gelagatnya. Anak kepada pelakon Betty Rahmad dan Ardy Damis ini sudahpun berusia setahun dan membesar dengan cukup sihat. Pelbagai telatahnya dapat dilihat sejak bayi sehingga kini dan Betty banyak berkongsi perihal Wira di Instagramnya.

Meninjau akaun Instagram Betty Rahmad, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Betty bersoaljawab dengan Wira. Seperti biasa penampilan Wira sentiasa kemas dengan rambut pacaknya itu. Wira yang sudah pandai bercakap ini sangat petah dan memahami semua soalan yang ditujukan kepadanya.

Dalam video pendek ini, Betty bertanyakan kepada Wira soalan ringkas antaranya nama Wira dan umur. Betty turut sama menguji samada Wira tahu atau tidak nama Betty dan Ardy. Nyata pada umur setahun jagung ini, Wira cukup pandai menjawab dengan yakin dan senyuman tidak lekang di bibir.

Wira sememangnya sering mencur1 perhatian peminat setiap kali telatahnya dikongsikan. Tidak hanya mulutnya yang petah, Wira juga sangat rajin di dapur dan suka beraksi seperti chef cilik. Lihat sahaja perkongsian terdahulu Betty, semuanya mendapat jumlah suka yang tinggi daripada peminat.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Wira menjawab ini  menghiburkan dan mendapat perhatian peminat. Bijak dan banyak mulut sama sangat seperti mommynya ini. Antara komen-komen mereka :

” Ala bijak nya dia.. terlajak comel. Dah boleh sekolahlah macam ni Wira. Mesti cikgu pun terhibur hehe.. Mulut tu comel sangat menjawab.. ” 

” Ish bijaknya dia, clever boy sangat Wira ni. Eh meminta pula wira niiiii.. Ger4m tul lah tak terkata.. So pandai suka tengok Wira.. ” 

” Oh my… ardy wira so clever. Perfect so smart and clever boy. Pandainya dia.. Sama bijak macam mak dia jugak Wira ni. rambut memang tak jat0h la.. ” 

” So adorable, Getting more handsome. Bijak sangatlah Wira ni, Comel sgt suara tu. I’m fine, tentiu haha.. Part umur terus gar4ng muka hahha.. sensit1f tanya umur ni.. ” 

” Pandai sngt awak ni wira.. mesti mommy awak rajin berborak dengan awak kan wira.. ad0h lur0h lah jantung acik ape ke comey bonar.. ” 

” Ma shaa Allah. Such a smart boy you got there. Cutenyeee bila dia ckp ‘I’m fine tq.. Bijaknyerr suka tgk baby wira..”

” Suka tgk wira ni.. Cerdik… Inilah hasil didikan ibu bapa yg bertanggungjawab sangat-sangat.. Alah alahhh cair nya tengok. alhamdulillah Allah bg bijak. gud job mommy.. ” 

” Makan apa nak oi petahnye cakap. Pandainyeee.. ‘im fine.. thank you’ adoi sooo cute.. baru setahun da pandai ckp… clever boy adiwira.. ” 

Meriah sungguh bila anak dan emak bersembang, Wira pun sudah boleh menjadi teman berborak mommy. Lincah, aktif, bijak Wira ni. Semoga Wira membesar dengan sihat selalu, sentiasa di bawah pelindungan Allah dan menjadi seorang yang berguna dewasa kelak. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad, IG Ardy Wira

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..