“ Mak kalau jadi cikgu boleh bertukar hijau.. “ – Netizen

Datin Almy Nadia Kongsi Video Mengajar Anak Sulungnya, Arianna Subjek Matematik. Part Yang Almy Cakap ‘Bukan Tak Pandai, Pandai’, Respon Arianna Buat Ramai Terhibur. Amboi Ariana, Sempat Jawab Balik Tu. Comel Je !!

Musim PKP aktiviti persekolahan anak-anak turut terganggu. Terbaru, penundaan tarikh kemasukan kembali ke sekolah pada 20 Januari terp4ksa ditunda lagi. Hanya murid-murid yang menduduki peperiksaan tahun 2020 sahaja akan kembali ke sekolah untuk sesi 2021.

Hasil tinjauan di akaun Instagram Datin Almy Nadia, satu perkongsian video telah dimuatnaik yang memaparkan anak sulungnya, Arianna yang sedang membuat ulangkaji Matematik. Fokus sangat mengira dan rajin betul Arianna membuat latihan.

Melihat kepada caranya membuat pengiraan untuk mendapatkan jawapan pastinya membuatkan ramai yang mengingati zaman-zaman sewaktu kanak-kanak. Suka tengok cara Arianna mengira matematik dengan jarinya. Bukan itu sahaja, ger4m melihat jari jemari gebunya.

Apa yang menarik perhatian suara Almy Nadia yang tegas memberitahu anaknya “bukan tidak pandai” mendapat reaksi balas Arianna yang sp0ntan dan mencuit hati. Sempat lagi Arianna menjawab “anak mama pandai”. Terhibur betul tengok keletah comel Arianna.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

( Klik butang KANAN > untuk menonton video seterusnya.. )

Video yang dikongsikan Datin Almy ini mendapat banyak tanda suka. Ramai juga yang memuji Arianna seorang anak yang bagus dan pandai. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

” Kita mmg tak boleh jd cikgu yunk almynadiaofficial.. satg  tak pasai2 mak pak sam4n kita.. Alaa comel je kakak.. ahaha menjawab balik tu cerdik.. “

” Hahaha sempat jawab mama tuuu.. Pandai nya nana.. good girl.. Dia pinjam tak jari mama dia..  hahah sempat dia jawab mama pun pandai jugak.. “

” Anak mama pandai hahaha comel sangat.. Sempat dia jawab balik tu  cute.. Nak bersuara gak tu.. omey je.. “

” Hahaha sempat dia jawab.. mama pon pandai jugak.. haaa mcm mama pandai.. comei jari tu.. gebu.. “

” Comel dia jawab..pndai mcm mama.. so cute.. Good girl.. tp cikgu mommy awat menyinga sgt.. Sempat dia jawab balik tu… cute.. ”

” Bila jadi cikgu dah jadi mak tiri.. Mont0k2 jari kakak.. suka tgok.. Anak mama pandai hahaha comel sangat.. “

” Mama dan kegar4ngan nya tak dapat dip1sahkan.. hahaha menjawab pulak tuh.. Main ja banyak kan hahaha.. Mok lau jadi cikgu bley btuko ijau.. “

Ada sahaja keletah-kelatah dan aksi comel Arianna yang seringkali menghiburkan family. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Arianna membesar menjadi seorang kakak yang bertanggungjawab dan sentiasa membanggakan kedua-dua ibu bapa.

Silakan SHARE..

Sumber : IG almynadiaofficial

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..