” Mahu tergelak part padi tu, haha kelakar habis.. ” – Netizen

Video Achey Bocey ‘Payung’ Lagu Balik Kampung Versi Dirinya Buat Ramai Yang Mendengar Terhibur. Lirik Semp0i Habis, Kelakar Achey !!

Setelah Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri membuat pengumuman rentas negeri dibenarkan bagi yang telah lengkap dua dos vaksin semalam, kec0h di media sosial mengenai keterujaan netizen kerana boleh pulang ke kampung setelah sekian lama berada dib awah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Malah di stesen radio pada hari ini banyak yang memainkan lagu-lagu seolah-olah percutian ‘raya’ telah bermula. Tidak melepaskan peluang, iaitu pelawak terkenal, Achey Bocey turut berkongsi sebuah video lagu nyanyiannya bertajuk ‘Balik Kampung’ yang telah diubah lirik.

Perkongsian video oleh Achey itu telah mendapat perhatian ramai. Ada yang berseloroh menyatakan bahawa Achey seorang yang sangat kreatif dalam membuat lirik lagu. Meskipun liriknya sangat mencuit hati, namun lagu tersebut sedap didengar.

Hingga kini, video nyanyian Achey itu telah ditonton lebih 280 ribu tontonan dan menerima ratusan k0men sejak ia dimuatnaik ke Instagram. Wahh, boleh tahan jua gubahan lirik oleh Achey ni, liriknya memang membawa makna bagi yang belum mendapat cuti untuk pulang ke kampung.

Tonton perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, rata-ratanya terhibur setelah mendengar nyanyian oleh Achey itu. Antara komen-komen menarik adalah :

” Mahu tergelak part padi tu, haha kelakar habis. Takpe, kita bagi dorang balik dulu, nanti kita follow rapat2.. “

” Hahahahahhaha yang akhir tu lem4h aku tengok, bagi laluan sape nk blik dulu. Kite kne keje dulu.. “

” Dari kuning hijau balik ye padi, best lagu tapi kelakar. Semp0i kau Achey, sempat lagu buat lagu kan.. “

” Bukan main lagi, siap pakej lagu balik kampung ye, haha sabar lah sapa yang tak dapat cuti lagi. Yang dah pulang, selamat sampai ke destinasi.. “

” Win hbis kot lagu ni. Haha esok aku apply mc, haha. Baru nak feel last2 dia p0tong abih last tu, sampai hati.. “

” Terboikk. stay safe semua. Alahai dah serupa raya gitu tau dengar lagu ni, betul-betul merasai percutian kali ni.. “

” Ker4s perut aku gelak dengar lagu ni. lagu Achey tak pernah mengecew4kan, smuanya best-best belaka.. “

Kreatif juga Achey buat lirik, kelakar dengar part padi hijau dah kuning balik tu. Apa-apa pun, meskipun rentas negeri sudah dibenarkan, kita hendaklah terus menjaga SOP dalam membend0ng wab4k Cov1d- 19.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Achey Bocey

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..