” Lah ingatkan Sharifah Amani tadi tu, fotostat betul.. ” – Netizen

Wajah Ibu Sharifah Amani, Fatimah Abu Bakar Ketika Muda Raih Perhatian Ramai. Sekali Tengok Memang Sebijik Macam Amani. Wahhh Cun Sungguh Cikgu Fathi Masa Muda !!

Sudah pasti ramai yang mengenali akan pelakon wanita yang serba boleh ini iaitu Fatimah Abu Bakar. Fatimah juga merupakan ibu kepada pelakon Sharifah Amani. Selain bergelar pelakon, Fatimah juga terkenal sebagai tenaga pengajar Akademi Fantasia dahulu.

Malah hasil lakonannya juga sering mendapat pujian ramai lebih-lebih lagi menerusi drama Nur yang memegang watak sebagai ibu kepada Ustaz Adam yang dilakonkan oleh Syafiq Kyle. Sedikit info, Fatimah juga pernah bergelar seorang wartawan dan penulis bagi akhbar New Straits Time.

Meninjau di akaun Instagram milik Sharifah Amani, Amani telah berkongsi ucapan selamat hari lahir buat ibu tercintanya dan turut mendedikasikan ucapan terima kasih atas segala peng0rbanan yang dilakukan oleh Fatimah terhadap keluarga mereka.

Turut dikongsikan oleh Sharifah Amani adalah sekeping gambar ketika dia bersama ibunya ketika kecil. Kalau dilihat pada gambar yang dikongsikan itu, memang tak sangka, gambar tersebut adalah Fatimah kerana rupanya kelihatan seperti Sharifah Amani.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah ini :

( Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Di ruangan komen, rata-rata peminat turut tidak ket1nggalan mengucapkan selamat hari lahir buat Fatimah dan perkongsian gambar tersebut turut mencuri perhatian para netizen. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Lah ingatkan Sharifah Amani tadi tu, fotostat betul, dengan gaya dia tu sebijik, kalau tengok sekali pandang memang ingat Amani lah tadi.. “

 ” Selamat hari lahir buat ibu Sharifah Amani, didoakan semoga acik Fatimah sentiasa diberikan kesihatan yang baik selalu.. “

” Happy birthday Fatimah Abu Bakar, wah cantik betul ye masa muda, memang Amani turun copy betul wajah ibu dia.. “

” Serius.. Gambar ibu you ke ni ..  Ingtkan gambar you tadi dengan adik-adik.. Tak sangka pula gambar ibu you.. “

” Selamat lahir buat pelakon yang hebat ini, anda memang seorang pelakon yang bijak menjiwai watak, semoga Allah memberikan kesihatan yang baik buat anda.. “

” Happy birthday, moga Allah sentiasa curah kan kasih sayangNya eternally to all of you yang sangat kind hearted, aamiin yaMujib .. “

” The first picture is your mom.. I thought it was you..  Happy Birthday to Fatimah Abu Bakar, semoga sentiasa dalam lindungan Allah, aminnnnn.. “

Woww betul lah, kalau tengok pun, ingatkan Sharifah Amani dengan adik-adiknya. Memang Sharifah Amani mewarisi kecantikan daripada ibunya. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari lahir buat Fatimah Abu Bakar, didoakan semoga sentiasa sihat selalu. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sahrifah Amani, Fatimah Abu Bakar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..