” Ko ingat ni zaman batu ke yang Ustaz nak bawa EX5… ” – Zarina Anjoulie

Gar4-Gar4 Ustaz Ebit Lew Dikec4m Oleh Seseorang, Zarina Anjoulie Turut Bersuara. Memang Ped4s, Makan Dalam !!

Baru-baru ini vir4l mengenai pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew yang dikec4m oleh seseorang yang mengatakan kerja amal yang dibuat secara terbuka dan menunjuk-nunjuk mendatangkan ri4k dan meng4ibkan orang yang dibantu apatah lagi keluarga misk1n yang terpampang gambar mereka.

Tidak dinafikan semenjak perint4h kaw4lan pergerakan ini, Ustaz Ebit antara nama yang meniti di bibir masyarakat. Membuat kerja amal dengan membantu tidak kira golongan yang terkesan dengan situasi sekarang, Ustaz Ebit menger4h tenaga dan masanya tanpa mengenal erti jemu dan let1h demi nilai kemanusiaan.

Namun lain jadinya apabila perkongsiannya dijadikan isu oleh ‘ seseorang’ ini. Walaupun dikec4m dengan kata-kata yang ped4s sehinggakan boleh mendatangkan fitn4h, Ustaz Ebit tetap dengan caranya yang sabar malahan turut memohon maaf sekiranya apa yang diperlakukannya itu salah.

Menerusi akaun Instagram, Zarina Anjoulie telah berkongsikan satu video yang memaparkan beliau membid4s tind4kan pihak berkenaan yang menabur fitn4h terhadap Ustaz Ebit Lew. Anju menyifatkan dan memuji tind4kan Ustaz Ebit itu yang memberi inspirasi kepada ramai.

J0m tonton video di bawah :

Rata-rata netizen menyokong pendapat Anju ini. Antara komen-komen netizen :

” Ya Allah raw4n hati saya dengar anju cakap. Betul tu kalau tunjuk orang cakap riak kalau tak tunjuk kena cakap makan duit dana. Ter0k kan nampak time pkp ni manusia macamana.. “

” Memang pun sesama Islam banyak meruntuhkn sesama islam. Sedangkn agama lain jarang merunt0hkn sesama sendiri. Yang penting we respect each other. Kami suka ustaz Ebit Lew. G0d bless him.. “

” Kami masih tak faham kenape orang nak kec4m ape yang ustaz ebit buat sedangkan benda tu bagus… Ade kah kita mampu (tenaga,masa semua la)nak buat sama macam ustaz buat tu?.. “

” Kalau tak record takda bukti duit sumbangan tu nanti sus4h pulokkkk .. Kang ada yang cakap makan duit har4m.. “

” Kesi4n ustaz, buat benda baik pun masih ada yang tak puas hati.. “

” I pun bila tengok kebaikan beliau.. Berdoa dalam hati moga aku boleh jadi orang sesoleh dan sebaik ini.. “

” Setuju anju.. Manusia now suka sangat menud0h dan buat spekul4si ikut sedap mulut depa ja.. Think positif lebih baik kan.. “

Hanya Allah lebih mengetahui keikhlasan dan ketulusan insan bernama Ebit Lew ini. Bukan glam0ur dunia yang dikej4r kerana pahala Allah dan syurga abadi tujuannya. Semoga Allah merahmati segala usaha dan titik peluh Ustaz Ebit. Sesungguhnya dalam membuat amal kebaikan, pasti akan ada on4k dan dur1 yang menguj1 diri.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zarina Anjoulie, IG Ustaz Ebit Lew by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..