” Kitorang selalu cakap kalau Papa still ada, confirm Papa stresss.. ” – Farah Lee

Nukilan Buat Arw4h Bapa Farah Lee Buat Ramai Berasa Seb4k Dan Tidak Dapat Menahan Air Mata. Ya Allah, Semoga Farah Terus Tabah !!

Farah Lee merupakan seorang bl0gger dan bekas isteri kepada pengacara TV3, Ally Iskandar. Mereka berkahwin pada 20 Januari 2012 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Maream Isabel. Maream kini sudah pun berusia 4 tahun.

Namun jodoh Farah dan Ally tidak panjang. Pasangan ini bercera1 pada 17 Ogos 2016 setelah 4 tahun bersama. Maream kini di bawah jagaan Farah dan Farah telah membawa Maream bersama ketika beliau menyambungkan pelajaran ke United Kingdom.

Farah kini sudah menamatkan pengajiannya dan berada di kampung halamannya di Terengganu. Farah digambarkan sebagai seorang wanita yang cekal dan tabah dalam menghar0ngi hidup sebagai seorang ibu tunggal. Beliau sering menjadi inspirasi wanita-wanita di luar sana.

Menerusi akaun Instagram, Farah berkongsi gambar kenangan beliau bersama adik-beradiknya di hadapan pusara bapanya. Sudah tiga tahun bapa Farah telah kembali ke rahm4tullah dan Farah sangat merindui kenangan bersama bapanya. Beliau telah membuat satu nukilan sebagai tanda kenangan kepada arw4h bapanya.

Baca hasil nukilan Farah di bawah :

View this post on Instagram

#suratuntukpapa 16May2020 . Pa, been 3 years now. Last I wrote to you was few days after my Hajj trip remember. Now Kakcik dah back to Malaysia for good dah. Haven't told you yet kan, I've finally submitted my thesis yeayyyy.! It was a relieve to the whole fam sebab semua orang terpaksa bersama-sama merasakan stress especially Mama hahah. So lucky you, you're safe and sound there inshaAllah hehe.! . The graduation should be on July but because of this pandemic thingy, maybe postpone idk yet ๐Ÿ˜Œ Oh. After leaving the UK, Kakcik and Maream travelled to few countries but had to cancel the remaining trip due to Covid-19 outbreak. . Quarantined ourselves at my office, now we're back to Terengganu with the rest of your cucus (except Aisy) and anaks (except Angah and Adik) sebab they all stranded here ๐Ÿ˜… Wuuuu macam nak pecah rumah everyday. Ktorg selalu cakap kalau Papa still ada confirm Papa stress tengok gelagat masing2. So lucky you, you're safe and sound there inshaAllah hehe.! . Sepanjang Ramadan ni Kakcik selalu buat takzirah untuk the cucus, harini Kakcik baca doa specific sikit untuk Papa. Mama macam biasalah, terus mencurah-curah air mata ke juadah berbuka ๐Ÿ˜… Papa doakan Kakcik murah rezeki ya, nak renovate rumah kita cantik-cantik. So lepas ni harap Mama takdelah teringat kat Papa sangat sebab busy tilik rumah haha ๐Ÿ˜† . Pa, I wonder how your life overthere looks like. I am sure mesti manis manis kan sebab everytime Kakcik mimpi Papa, you looked so well and happy. When I woke up, I should be happy too aite but I cried instead I'm sorry. I just miss you. And it's so hurtful. . I miss you so much Papa. So much. . ROMLI ISMAIL 060752-140517

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Rata-rata netizen berasa sebak membaca hasil nukilan Farah ini dan turut melu4hkan perasaan mereka di ruangan komentar. Antara komen-komen mereka :

” Sungguh menyentuh hati catatan ini. Saya kehil4ngan Ayah di kala usia 12 dan punyai memori yg sedikit bersama-samanya untuk dikenang. Kini, telah 29 tahun Ayah saya kembali di sisi-Nya. Al fatihah utk para ibubapa yg telah meningg4l dunia.. “

” Sedih apabila membaca nukilan ini. Teringat arw4h ayah ku. Dulu selalu mimpi berjumpanya…. “

” Rindu yg tiada penghujung.. “

” T0uching.ย  Kak farah buatkan saya Ingat kat arw4h ayah saya juga. Semoga mereka ditempatkan dalam kalangan orng beriman & beramal soleh. Aamiin .. “

” Sed1hnya baca. . “

” Seb4knya baca nukilan farahlee_ ,membuatkan sya rindu kat arw4h ayah sya juga. 12 tahun kami sekeluarga kehil4ngan seorg ayah..061154-040508,al-fatihah.. “

” ย Nearly cr1ed reading this too! Al fatihah to your papa! farahlee_. “

Sesungguhnya merindui orang yang telah tiada tiada penghujung dan terasa ped1hnya. Semoga Farah Lee terus tabah dan sabar melalui kehidupan yang mendatang. Semoga r0h bapa Farah ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Sama-salah kita membaca Al-Fatihah dan menghadiahkannya kepada mereka yang telah tiada.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Farah Lee

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..