” Kita yang over sangat tak dengar arahan.. ” – Black Hanifah

Black Hanifah Luah Rasa Kecewa Dengan Sikap Segelintir Orang Yang Masih Deg1l Dan Mementingkan Diri. Ayat Black Memang Padu, Kalau Tak Hadam Lagi Tak Tahu Lah. Tolong Fikir !!

Hari ini bermulalah kelonggaran dalam perintah kawalan pergerakan. Pelbagai cerita, pelbagai gambar mula tular di laman sosial. Ada yang mar4h, malah ada juga yang sed1h dengan sikap tidak bertanggungjawab dan mementingkan diri sendiri sesetengah golongan.

Seorang demi seorang artis negara meluahkan rasa kecewa dan mar4h mereka. Merasa turut bertanggungjawap sebagai seorang selebriti untuk turut sama memberikan kesedaran dan teguran terhadap situasi yang berlaku sekarang, Black salah seorang artis yang turut berbunyi.

Menyelar tindakan tidak menghargai jasa dan peng0rbanan semua fr0ntliners yang terlibat, Black meminta semua yang membaca luahannya berfikir secara logik dan rasional. Kelonggaran yang diberi bukanlah tanda kemenangan yang perlu diraikan sekarang, kerana kita masih lagi berjuang.

Menerusi akaun Instagram, Black berkongsikan satu luahan hatinya yang terkesan dengan sikap segelintir golongan yang masih mementingkan diri. Ekoran semakin ramai yang tidak mengikuti arahan, Black meluahkan rasa kecewanya dengan mengajak netizen untuk sama-sama berfikir. Ayat Black fuh padu sungguh !

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Cuba kita fikir sejenak.. KALAU JADI LAGI CLUSTER BESAR, KAU BOLEH BAYANG TAK. Pengarah KKM cakap kat PM, maaf saya undur diri. Saya surrender. Sambil tolak mic. Lepas tu doctor doctor pun follow, maaf kami undur diri. Surrender. Sambil buka ppe. Lepas tu nurse pulak follow, maaf kami undur diri. Surrender. Sambil buka ppe. Lepas tu polis pun follow, maaf kami undur diri. Surrender. Sambil kemas kon. Lepas tu askar pun follow, maaf kami undur diri. Surrender. Sambil kemas kemas khemah. Lepas tu kau sakit, kau g hosp. Simptom macam covid. Diorang cuma cakap, ha ok. G la rehat bilik tu. Biar takdir je tentukan hidup awak. Diorang surrender. Habis habisan. Nak jadi apa, jadilah. Sebab? Sebab KITA. KITA yang over sangat tak dengar arahan. So, gunakanlah sebaiknya peluang 4 may dan seterusnya nanti mengikut keperluan. Dan ingatlah, ia sekadar kelonggaran yang diberi, bukanlah kemenangan yang boleh di rai #kitabelummenang #nyawablack #blackpirlo #nivalel #nimemangviral #padupadu #hitampunsedap #stopcovid19 #stayathome

A post shared by @Black.hanifah (@black.hanifah) on

Luahan Black ini mendapat perhatian daripada para peminat. Antara komen-komen mereka :

” Betulll tu… Fikir la sebaik mungkin.. “

” Ang betul black.. Aku malas nak type panjang-panjang.. Aku setuju.. “

” Padu. Ni win punya ayat.. “

” Agreed black. Kita belum lagi MENANG.. “

” Setuju, memang terpikir perkara yang sama…. Ya Allah diorang punye jakun da lama tak keluar… Macam pesta la. Sana sini da jem… “

” Semua frontliner bertungkus lumus dah.. Sekarang masa untuk diri sendri pula. Ayat memang padu.. “

” Ya betul. Kami rela undur diri. Kami berundur kepenat4n.. Kami mahu balik di sisi family tercinta.. “

Dalam situasi semua tertek4n sekarang, mohon semua sama-sama kita bersatu dan ikut arahan daripada pihak berwajib. Apa yang penting, kita jaga kita. Moga semua peng0rbanan dan penat lel4h para fr0ntliners tidak sia-sia. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga kita semua akan menang dalam pertemp0ran ini. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Black Hanifah by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..