Connect with us

Artis / Selebriti

” Dayyan oii, mahunya lembu tu dar4h tinggi. Banyak betul bagi makan garam, haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Black Hanifah, Khaleef Dayyan Memberikan Lembu Peliharaannya Makan Buat Ramai Terhibur. Murung Jer Lembu Tu Bila Tengok Dayyan Bawa Garam, Haha !!

Penyanyi Black Hanifah merupakan antara artis yang terbuka dalam berkongsi kisah keluarga. Sejak dahulu lagi Black sering berkongsi video aktivitinyabersama keluarga terutama anak lelakinya yang dikenali sebagai Khaleef Dayyan atau dipanggil Dayyan.

Bagi yang suka mengikuti Dayyan sejak kecil pasti mengetahui yang Dayyan bercakap kadang-kadang pelat membuatkan ramai yang terhibur. Contohnya apabila Dayyan menyebut viral sebagai ‘valel’. Terbaru, meninjau di akaun TikTok, Black berkongsi video baru mengenai Dayyan.

Klik gambar untuk info..

Menerusi video itu, Black berkata kepada Dayyan tidak boleh bermain telefon. Mendengar apa yang dikatakan oleh ayahnya, Dayyan telah mengambil segenggam garam dan pergi ke luar rumah untuk diberikan makan kepada seekor lembu peliharaan mereka.

Perkongsaian video tersebut menarik perhatian warganet. Ada yang berseloroh mengatakan yang lembut itu akan mempunyai penyak1t d4rah tinggi gara-gara Dayyan memberikan garam dalam kuantiti yang banyak. Sehingga kini, video Dayyan bermain dengan lembu ditonton lebih 600 ratus tontonan sejak ia dimuatnaik ke akaun TikTok.

Tonton video di bawah ini :

( Sila tunggu seketika jika video lambat keluar )

@hanifahblack

Dayyan main ngn lembu je.. πŸ˜‚ Main hp ❌ Main dgn lembu βœ… @Rindu D’Villa #nyawablack #blackhanifah #blackpirlo #nivalel #nimemangviral #padupadu #hitampunsedap #pumamy #pumamalaysia #pumafriends #khaleefdayyan Rindu D’Villa Cow hill @ kedawang Langkawi #langkawi #langkawiaccomodation #privatepoolvilla #langkawivilla #langkawiisland #villaglowinthedark #poolglowinthedark #firstinasia #cowhilllangkawi #kedawanglangkawi #nyawablack #rindudvilla #langkawiviral #malaysia #fyp #berandatiktok

♬ original sound – Hanifah Black – Hanifah Black

Di ruangan komen, rata-ratanya terhibur dan pelbagai respon diberikan mereka setelah menonton video Dayyan ini. Antara komen-komen menarik adalah :

” Dayyan oii, mahunya lembu tu d4rah tinggi. Banyak betul bagi makan garam, haha.. Lawak betul aku tengok perangai Dayyan ni.. “

” Lembu : isshhh laa ngko ni kang darah tinggi aku ni karang .. Hahaha.. Tapi tak silap kalau air dibancuh dengan garam memang lembu suka.. “

” Bagi sapa2 yang yangΒ  tak tau, lembu mmg makan garam..Tuang ayaq dlm timba letak garam kasaq, umpama tu KFC bgi dia tau.. “

” Patutlaa.. Mak kami makan daging lembu d4rah tinggi naik.. Lembu tu makan garam ghopernye hahahah.. Baru tahu sepanjang hidup ni.. “

” Main ngan lembu takpa saya sokong. Handfon nanti melalaikan pemikiran budak2 tambah2 main game.. Terbaik lah Dayyan.. “

” Teringat pernah tgk video dayyan masa kecik suka main dgn ikan fresh, hahaha dah besar suka main dengan lembu pula.. Bertuah lahai anak.. “

” Aduhhh.. Dekah la Dayyan ni .. Mana mulut dia, hahaha.. Dah besar anak bujang Black ni, igt dulu2 pelat jer cakap valel, haha.. ”Β 

Klik gambar untuk info..

Gelagat Dayyan sering mencuit hati ramai. Jarang-jarang untuk kita lihat budak-budak sekarang suka bermain dengan haiwan. Apa-apa pun semoga Dayyan terus membesar dengan sihat dan menjadi anak yang baik untuk kedua-dua ibu dan bapanya.

Silakan SHARE..

Sumber : TikTok hanifahblack, IG black.hanifah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright Β© Berita Kopak

%d bloggers like this:
##FREAKOUT