” Bila dia nak cakap Malay ni, asyik English ja.. ” – Netizen

Sering K0ngsi Video Yusuf Iskandar Bercakap Dalam Bahasa Inggeris, Peminat Teringin Dengar Yusuf Cakap Melayu. Mesti Comel Kan !!

Bila disebut nama Yusuf Iskandar, pasti semua terbayagkan kanak-kanak comel yang suka senyum dan comel. Anak sulung pasangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen ini semakin hari membesar dengan sempurna dan bijak. Lahir pada 3 Jun 2016, Yusuf kini telah pun berusia 3 tahun 9 bulan.

Melihat telatah Yusuf bermain, pasti akan ada yang buat peminat kagum. Di usia ini sudah banyak yang dipelajari Yusuf. Melihat Yusuf mengira dan menulis, sudah terlihat kebolehan Yusuf walaupun belum lagi dihantar ke sekolah dan hanya diajar di rumah oleh Hanis.

Hanis yang suka mempelbagaikan aktiviti pembelajaran Yusuf membuat anaknya itu tidak b0san dan sentiasa belajar perkara baru. Kerana itu jika di lihat Yusuf perwatakannya dan cara dia berfikir nampak lebih matang dari usianya yang sebenar.

Menerusi akaun Instagram Yusuf Iskandar, telah dikongsikan satu video yang menunjukkan gelag4t Yusuf bersama Hanis membuat aktiviti mewarna. Yusuf yang nampak teruj4 dan bersungguh-sungguh menyiapkan kerja warnanya itu dengan cantik sekali. Mulut pun tak berhenti bercakap. Comel je !

J0m tonton video di bawah :

Kebolehan Yusuf mewarna dengan kemas itu dipuji ramai peminat. Antara komen-komen mereka :

” Bijaknye Yusuf… Comel-comel dia colour.. “

” Semua cantik, pandai Yusuf pilih kaler.. “

” Excellent Hanis. Good job Yusof.. “

” Awhhhhh so clever la yusuf.. “

” Cerdik dan chomelnya Yusuf.. “

” Yusuf colour cantik sangat.. “

” Soo clever Yusoff… Kemas je dia buat.. “

” Ya Allah bijakkknyeee dia. Hensem pulak tuuu.. “

” Bila dia nak cakap Malay ni, asyik English ja.. “

Kemas betul hasil kerja Yusuf ni. Kepetahannya bercakap dalam bahasa Inggeris membuatkan ramai kagum. Maybe satu hari nanti Hanis akan k0ngsi video Yusuf bercakap dalam bahasa melayu pula. Peminat memang tak sabar mahu mendengarnya bercakap di dalam bahasa Malaysia. Mesti tersangat comel kan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Yusuf Iskandar, IG Hanis Zalikha by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..