” Kenangan PLKN kena gul1ng atas tar time hujan.. ” – Netizen

Alif Satar Kongsi Gambar Ketika Menyertai PLKN 12 Tahun Lepas Buat Ramai Peminat Mengimbau Semula Kenangan Lama Semasa Program Tersebut !!

Pastinya ramai yang pernah menyertai Program Latihan Khidmat Negara ( PLKN ) sebelum ini. Program yang membina jati diri pelajar lepasan SPM ini begitu mengujakan bagi yang pernah menyertainya. Kenangan pahit dan manis semestinya masih segar di ingatan yang pernah terlib4t dalam program ini.

Menerusi tinjauan di Instagram Alif Satar, Alif ada berkongsi gambar di Instagramnya ketika menyertai PLKN pada 12 tahun lalu. Perkongsian gambar Alif telah mendapat 44 ribu like di Instagramnya. Begitu ramai teruja berkongsi pengalaman masing-masing bersama Alif.

Dalam kapsyennya, Alif menyatakan masih ‘berkhidmat’ kepada negara sehingga kini dengan cara sendiri. Keterujaan Alif berkongsi bukan sahaja menggamit kenangan bersama rakan-rakan, malah mengimbau kenangan bersama jurulatih di PLKN. Alif siap kongsi gambar dengan ketua jurulatih yang digelar ‘ The r0ck ‘ kerana tubuhnya yang besar dan tinggi seperti bintang gust1 tersebut.

Bukan main bersemangat lagi gambar Alif semasa program khidmat negara ini. Tidak hairanlah Alif tetap bersemangat dalam menjalankan tugas yang diberikan sehingga kini. Sememangnya dalam PLKN, konsep tanggungjawab dan nilai-nilai murni juga telah diterapkan.

Ikuti perkongsian Alif di bawah :

Ramai yang turut berkongsi pusat PLKN masing-masing sambil bercerita mengenai pengalaman masing masing di ruangan komen. Antara komen-komen netizen :

” Omg i remember pergi kem princess haliza visit my sister pastu nampak alif b0tak lep4k depan koperasi.. muka g4ngster g1la nak mintak ambik gambar pun tak0t.. “

” Kem PLKN Desa Rimba,Kuala Kangsar,Perak. (2011).. Alip.. aku kem PLKN NASUHA PAGOH kump 1 siri 1 2004.. keep service for MALAYSIA in difference way… “

” Haah.. senior sgt dah.. zaman tu JL semua askar… mmg k4w² r4gging dia.. Nasib baik zaman siri ke3 tu dh 0kay sikit. Banyak happy je haha.. “

” Hahaha.. mmg.. sbb yg 1st tu just tempoh percubaan.. time tu kne gul1ng atas tar time hujan.. kne c1um tar, diri dkat pdang kawad satu kaki.. ehh.. mcm² lah dend4 kne… mklumlah dulu bru hbis skolah belum jdi orang.. “

” Kita sama batch alif tapi sy plkn kat tangk4s kendiri Kuala kangsar… ahaha sekarang jd peladang koko.. dekat je dgn plkn princess haliza ni.. “

” Plkn bakau resort tganu.. Sekali cikgu pet jer1t .. w0i WIRAAAAA….. geg4r dewan.. Hi abg alif, my brother was PLKN together with you. He said youre such a nice guy.. “

” Yea, aku masih ingat kau dan suki ada dtg RTM utk perform program PKLN. Aku ternampak kau duduk tepi kantin masa tu.. Eh cikgu pet da jadi ketua jurulatih ke time ko bro.. Hebat dia.. “

Syabas Alif, masih ingat kepada jurulatih yang pernah melatih Alif. Bagus Alif kongsikan semula kisah PLKN ini. Kelakar bercampur sed1h apabila membaca pengalaman netizen kisah mereka semasa PLKN ni. Semestinya kenangan suka dan duk4 menjadi kenangan terindah untuk dikenang, bukan saja untuk Alif tapi buat semua. Semoga Alif terus berjaya dalam bidang yang diceburi.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alif Satar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..