“ Terharu abang anje cakap macam itu. Sama-sama kita istiqamah ok.. ” – Raf Yaakob

Mawar Rashid Kongsi Gambar Bersama Suami Tercinta, Raf Yaakob Sama-Sama Berhijrah. Namun, Komen Yang Dit1nggalkan Suaminya Cur1 Perhatian Netizen. Supportive Husband Betul La Raf Ni !!

Gadis kelahiran Kelantan, Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid atau mesranya dipanggil Mawar seorang pelakon Malaysia kacukan Malaysia dan Thailand. Bintang kelahiran program Dewi Remaja ini semakin dikenali di kalangan rakyat Malaysia. Kini, Mawar kelihatan begitu cantik dengan penampilan terbaru bertudung.

Jika sebelum ini, Mawar sering kali berkongsi beberapa gambar setelah penghijrahannya memakai tudung. Namun baru-baru ini, Mawar juga telah berkongsi satu gambar bersama suami tercinta, Raf Yaakob dengan kapsyen ‘ Suami pun perlu berhijrah ke ? ‘.

Apa yang menariknya, tulis Mawar di akaun Instagramnya, bukan Mawar sahaja yang berhijrah malahan suaminya juga turut berhijrah. Mawar gembira melihat suaminya yang semakin happy, sabar dan sentiasa tersenyum. Malahan, tulis Mawar hari-hari bersama dengan suaminya membuatkan dia sejuk hati.

Mawar yang mengenakan dress bercorak bunga-bunga berwarna pink sedondon dengan warna pakaian yang digayakan oleh Raf Yaakob. Kedua-duanya kelihatan begitu manis dan sangat berseri-seri. Jelas terpancar sinar kebahagiaan kepada pasangan merpati dua sejoli ini.

Jom ikuti perkongsian gambar di bawah :

View this post on Instagram

“Lelaki pun perlu berhijrah ke?” . . Korang rasa laki pun berhijrah jugak tak? Cuba bagi pendapat jugak.. . I’m so happy for you papalove.. bukan Anje je berhijrah.. abang pun berhijrah jugak.. happy tgk abg skrg makin tenang, sgt2 sabar and always senyum.. senang cite, hari2 duduk ngn abg, rasa sejuk je la. Dengan org sekeliling pun, abg senyum.. abg lebih disenangi org & disayangi orang.. hihi. Happy abg always wanna improve ke arah kebaikan.. (dulu pun dah baik, tapi skrg lagi baik sampai rasa makin syg gituw😅) . So yeah.. i’m happy kita sama2 berhijrah.. sama2 brubah kearah kebaikn.. Insyaa’Allah demi rumah tangga yang bahagia . I am stronger with you 🤍 . Shawl by @firzieycouture . Papalove : @rafyaakob Founder : @mawarosehq Camera man : @arfanrashid

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Bukan itu sahaja, kelihatan Mawar bertambah seri dan terlihat sopan, terutamanya dengan gaya Mawar bertudung yang menutupi dada. Alahai ayu je Mawar. Pastinya sesiapa yang melihat Mawar ketika ini akan terpesona dengan kecantikan dan keayuannya menutup aurat.

Posting Mawar mendapat reaksi netizen. Banyak yang memberikan tanda suka dan terdapat beberapa komen yang dit1nggalkan di ruangan gambar tersebut. Ternyata perkongsian itu juga menarik perhatian suaminya. Antara komen-komen netizen :

“ Alhamdulillah suami sy pun follow jugak berhijrah bila sy decide nk berhijrah.. Sikit2 dia berubah.. Byk la kebaikan nya.. Ustazah pernah kata pd sy kalau kita nk berhijrah tak perlu tunggu suami yg mulakan sbb tak salah kan kalau isteri yg mulakan hijrah.. Sbb tak lama suami sl0w2 akan ikut.. ”

“ Haruslah dua2 sama berhijrah.. Dua2 nak masuk jannah.. Cantik awk mawar.. Suka tengok awk berhijab.. Comellahh korangg.. Haihh.. Doakan saya dpt jodoh yg baik2 jugak.. ”

“ Bahagia nya suami isteri nya.. Kami tumpang seronok.. Mendoakn yg baik2 sahaja.. Alhamdulillah didoakan both of you terus bahagia ke jannah & berjaya dunia akhirat.. ”

“ Perluuuuuu.. Untuk sama2 rasa berkah rumahtangga.. Sama2 kuatkan lagi rasa cinta.. Tanggungjawab sebagai hamba.. Yang penting nak raih redha Allah dalam bercinta.. ”

“ Makin berseri mommy mawarrashid.. Tahniah adik.. Teruskan istiqhomah.. Bahagia hingga ke syurga.. Much love.. Semoga sentiasa dibawah rahmat Allah swt mekwa sekeluarga.. ” 

“ Suka tgk mawar skrg.. Hijrah menutup aurat dengan lebih sempurna.. Semoga terus istiqomah demi syurga bersama.. Inside out you are beautiful.. ”

Posting Mawar juga telah mendapat komen daripada suaminya dan turut mendapat perhatian ramai :

Suami yang supportive seperti Raf sememangnya menjadi idaman para wanita. Tindakan Raf yang sentiasa menyokong Mawar untuk menjadi lebih baik menjadikan inspirasi dan patut dicontohi. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga rumah tangga Mawar dan Raf sentiasa dipenuhi kebahagiaan dan dalam rahmat Allah.

Silakan SHARE..

Sumber: IG mawarrashid

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan