” Kalau arw4h ibu ada, dia lah yang paling happykan.. ” – Netizen

Shuib Sepahtu Kongsi Berita Gembira Pencapaian Terbaik Oleh Anak Sulungnya, Uwais Al Qarni Raih Pujian Peminat. Wah Bukan Calang-Calang Bakat Uwais Ni, Anak Ibu Yang Hebat !!

Hobi anak sulung Shuib Sepahtu, Uwais Al Qarni bermain sukan golf sudah lama diketahui oleh peminat. Seringkali mengikuti Shuib dan atoknya, Raissuddin Hamzah ke padang golf membuatkan Uwais semakin bagus skill bermain golf.

Malah ketika percutian mereka sekeluarga di Langkawi baru-baru ini juga, Uwais tidak melepaskan peluang bermain golf di sana. Ada cara yang tersendiri, bakat Uwais nampaknya boleh digilap menjadi bintang suatu hari nanti.

Meninjau akaun Instagram Shuib Sepahtu, telah dikongsikan beberapa keping gambar yang memaparkan Shuib bergambar bersama Uwais bersama trofi yang dimenangi oleh anak sulungnya itu. Tulis Shuib, ini merupakan penyertaan Uwais yang kedua sejak aktif dalam sukan golf.

Seperti kata pepatah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Uwais berjaya membuktikan kehebatannya apabila dinobatkan sebagai juara bagi tournament kali ini. Permulaan yang baik dan Uwais membuatkan Daddynya bangga.

Jom baca perkongsian di bawah :

(Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Tidak sampai sejam dikongsikan, posting oleh Shuib ini telahpun meraih lebih 30 ribu tanda suka daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Pergh mantap, power Uwais. Champ congratulation liltte man. Fuh tahniah Wais anak daddy, alhamdulillah.. “

” Wow tahniah, bapa dia champion. Anak pun champion, hab1slah macam ni . Kecik kecik dah power, kebanggaan ibu di sana.. “

” Tahniah Uwais, hebatnya awak Junior golfer. Ibu mesti bangga dengan Uwais, anak yang hebat dan tak pernah put0s asa.. “

” Tahniah Uwais, kalau ibu ada tentu ibu paling bangga dengan pencapaian Uwais. Bakal harumkan nama Malaysia nanti ni.. “

” Well done Uwais, u deserved it. Your late mama sure be so proud of you. Sending love all the way from.. “

” Tahniah Uwais, ibu pasti bangga. Senang tengok senyuman anak dan ayah ni. Yang last tu memang sebijik macam Sarah.. “

” Tahniah Uwais Al Qarni. Kalau arw4h ibu ada, dia lah yang paling happykan. Ingat lagi video Sarah teman Uwais berlatih main golf.. “

Ini baru permulaan, selepas ini pasti lebih banyak kejayaan boleh dicapai oleh Uwais andainya Uwais lebih berusaha. Semoga bakat Uwais ini dapat diketengahkan lagi dan menjadi permata berharga untuk sukan negara. Tahniah Uwais dan teruskan perjuangan okey.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shuib Sepahtu, Siti Sarah Raissuddin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..