” Kak, kenapa arw4h nak rahsiakan sak1tnya. Al-Fatihah.. “

Terima Pertanyaan Tentang Keputusan Maya Merahsiakan Penyak1tnya, Jawapan Amyza Aznan Buat Ramai Tersentuh. Ya Allah Kuatnya Arw4h Maya !!

Tanggal 18 Mac 2020, satu lagi berita gemp4r mel4nda peminat dunia seni hiburan tanahair. Pemerg1an penyanyi Maya Matahari amat menduk4citakan ramai orang. Tiada siapa yang menyangka bahawa si cantik ini men4nggung keperit4n dan kesakit4n yang amat dalam.

Maya atau nama sebenarnya Meyanaliza Ruslee dilahirkan di Johor Bahru pada 13 Mei 1976. Penampilannya dalam dunia seni bermula pada 25 Mac 1995 yang melonjakkan namanya sehinggakan lagu popularnya berjudul Matahari menjadi siulan dan peminat mula memanggilnya Maya Matahari.

Menyertai rancangan Geg4r Vaganza pada tahun 2018 dan membuatkan namanya kembali menjadi sebutan peminat. Maya yang disahkan mengh1dap penyak1t k4nser tisu menghemb0skan naf4s terakh1rnya di Hospital Sungai Buloh pada usianya 43 tahun.

Menerusi akaun Instagram, salah seorang sahabar baik Maya, Amyza Aznan telah berkongsikan satu video yang memaparkan perbualan beliau bersama Maya menerusi aplikasi Whatsapp pada bulan Nov tahun lalu dan klip persembahan Maya ketika di pertandingan Geg4r Vaganza. Nyanyian dan lagu yang dinyanyikan itu terasa seperti sama seperti kisah hidupnya itu buat ramai seb4k.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen sed1h dengan berita mengej0tkan ini. Antara komen-komen netizen :

” Alfatihah kuat dia temp0h dug4an berat ni. Sekarang dia boleh rehat, Allah sayang dia. Semoga maya ditempatkan dalam golongan orang yang beriman, Amin.. “

” Myza k as sed1h… Mengenang kan kisah-kisah lama kita semua terasa macam tak percaya… Pernah jugak mesej dia tak pernah sekali pon dia bukak mulut tentang sak1t dia… Semoga Allah tempatkan dia di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh.. “

” Lagu yang di nyanyi macam kena dengan situasi dia.. “

” Kenapa lagu ni kak.. Alfatihaaahhh sed1h sangat.. “

” Aduhhh sed1h pulak. Hmmmmm.. “

” Ya Allah dengar dia nyanyi, tak sangka memang betul itu yang dia rasakan. Innalillahi wainna ilaihi rajiun. Al Fatihah Salam Takziah buat keluarga arwah sekeluarga.. “

” Penderitaan penuh erti diluah melalui lagu dipentas GV.. Moga Arw4h tenang disana. Al fatihah.. “

Siapa sangka disebalik wajah ceria dan suaranya yang sering menghiburkan ramai orang, arw4h merahsiakan penyak1tnya ini. Dan jawapan daripada Amyza merungkai segala persoalan netizen :

Betapa kuatnya seorang bernama Maya menghadapi semua kesak1tan yang dialaminya. Bertar0ng sehingga ke naf4s terakh1r tanpa mahu insan lain sed1h atas penderita4nnya itu. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga arw4h Maya akan ditempatkan dikalangan orang-orang beriman dan syurga abadi. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Amyza Aznan, IG Mya Matahari , IG Nazia Mustafar by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..