” Jat0h pun comel, ad0h.. ” – Raja Syahiran

Muatnaik Video Hampir Terjat0h Sewaktu Live Program Malaysia Hari Ini, Namun Tindakan Spontan Uyaina Arshad Raih Perhatian Peminat. Alahai Kes1annya Uyaina, Tapi Tetap Cool Dan Comel !! 

Menjadi pengacara bukanlah satu perkara yang mudah. Selain perlu berjaga-jaga ketika berbicara di hadapan kamera, seorang pengacara juga perlu sentiasa bersikap professional sekiranya terdapat perkara yang tidak diingini berlaku sewaktu program sedang berlangsung.

Hasil tinjauan di laman Instagram milik Uyaina, telah dikongsikan sedikit petikan video daripada program Wanita Hari Ini yang menampilkan Uyaina sebagai host. Dalam video tersebut kelihatan Uyaina hampir terjat0h ketika sedang bersiaran langsung dalam program tersebut.

Sewaktu kejadian terjadi, Uyaina baru sahaja selesai segmen ‘Tajaan’ bersama pegawai pemasaran yang bernama Athirah. Semestinya Uyaina tidak menyangka dirinya akan berhadapan situasi sebegini sepanjang kariernya sebagai pengacara. Apa-apapun Uyaina tetap maintain comel biarpun hampir terjat0h.

Apa yang menarik perhatian adalah reaksi spontan Uyaina yang sangat profesional sewaktu kejadian berlaku. Pantas sahaja Uyaina memohon maaf dan meneruskan program tersebut tanpa sebarang masalah. Tindakan profesional Uyaina mendapat pujian rakan artis dan juga peminat yang menonton.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Perkongsian Uyaina meraih perhatian rakan artis dan peminat. Rata-rata mereka memuji cara Uyaina yang masih on track pada ketika itu. Antara komen-komen mereka adalah :

” Jat0h pun comel.. aduh.. ” – Raja Syahiran

” Uyainaa its ok.. biasala tu.. ” – Nad Zainal

” Yana haha aloo shian diaa tapi kira u ok la senyap je, daripada yg termelatah ah sudah haha.. ” – Ramona Zamzam

” Kak dayah gelakkk g1le2 kat luar niii.. Soryy tapi comelll.. ” – Dayah Bakar

” Kalau aku tu takde maafkan saya dah, sambung gelak smpai iklan hahaha.. sbb tu aku tak jdi host.. ” – Syifa Melvin

” Hahaha good cover up.. ” – Ummi Nazeera

” Takpa it happened to all hosts.. ” – Maria Tengku Sabri

” Uyai.. Hahaha ini dipanggil lawak yang lawak tapi tak sengaja.. ” – Haris Anuar

” Hahaha professional nyer cara handle kejat0han terjelep0k tuu, Saya perasan tadi dkt whi.. hehe u did a good job n professional.. “

” Comell jee tunjuk sikit heels tuu aipp, Hahaha.. things happen. But most impt thing, u stayed calm & professional, kelakar la uyaina ni tpi terbaekk dia cover.. “

” Nak terpeleot pun lawa… aishh, Wahh, Steady u keep it calm, Like a pro Yana.. Good cover.. serious comel gilaaa hahaha, tetap maintain Terbaik Yana.. “

” Hahahaa but that’s cute nasib cepat2 cover, weh comell powerr still on track nsb baik kau tak melatah apa2, Ulang banyak kali comel pula.. “

Perkara sebegini adalah asam garam bagi setiap yang bergelar pengacara terutamanya ketika live program. Semoga Uyaina terus mencipta nama dalam bidang pengacaraan dan juga berjaya dalam apa-apa bidang yang diceburi pada masa hadapan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Uyaina Arshad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..