” Jangan main-main dengan doa orang yang teran1aya.. ” – Alif Satar

Posting Terbaru Alif Satar Di Instagram Raih Perhatian Ramai. Bertabah Lah Alif, Semoga Si Pelaku Mendapat Balasan !!

Nama personaliti serba boleh yang merupakan seorang penyanyi, pelakon dan pengacara iaitu Alif Satar tidak perlu diperkenalkan lagi. Bakatnya dalam bidang hiburan begitu terserlah dan tidak dapat dipertikaikan lagi. Wajah bapa kepada 3 orang anak ini sering muncul di kaca TV dan juga di media-media tempatan.

Hasil tinjauan terbaru kami di Instagram Alif, telah dikongsikan satu posting luahan Alif atas apa yang berlaku ke atas motosikal BMW kepunyaannya. Ada bahagian alat pada motosikal (brake harness, brake calipers) yang dipot0ng dan hilang telah dicur1 oleh individu yang tidak bertanggungjawab lebih-lebih lagi pada hari Jumaat yang mulia ini.

Pelantun lagu Lelaki Seperti Aku ini juga turut memberi amar4n kepada si pelaku agar berwaspad4 dengan doa orang yang teran1aya dan turut meminta peminat yang mengenali individu yang berbuat seperti itu supaya menasihati mereka untuk bertaubat.

Sudah terang lagi bersuluh, mengambil barang atau hak orang lain tanpa kebenaran atau pun mencur1 adalah dilar4ng sama sekali oleh agama kita. Perkongsian Alif telah mendapat perhatian ramai dan menerima pelbagai komen daripda peminat.

Ikuti perkongsian Alif di bawah :

( Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Beberapa netizen dah juga rakan artis turut berkongsi kisah yang sama dialami oleh mereka. Rata-rata peminat bersimpat1 dengan nasib yang dialami oleh Alif. Antara komen-komen peminat dan juga rakan selebriti :

” Allahuakbar, brembo ilang. InsyaAllah Allah ganti 10 kali ganda lif, Amin.. ” – Shuib Sepahtu

” Sabar bang, haritu saya kena caliper.. ” – Fikry Ibrahim

” Malam jumaat buat keje.. mmg ner4ka la jwbnya.. ” – Bell Ngasri

” Ad0hhh dia sebat semua tuu.. dulu sy break lever je dia sempat. Moga Allah ganti yg lebih baik bro.. ” – Fakhrul UNIC

” Kerja orang dalam ni lif. Sama macam aku kena dulu. kalau kau dapat orang tu lif, kau suruh dia pairing dgn kau buat ironman trainning. confirm dia taubat.. “

” Bertabah bro.. Ada hikmah setiap apa yg brlaku. Allah nk ganti yg lbih baik.. Ni la masalah pakai sbk. selalu sgt brek kena hamb4t. h4reyy betuii.. tabah.. “

” Assalamualaikum alifsatar moga Allah ganti dgn lebih baik ins sha Allah. REDHA walaupun sak1t.. “

” Hmm banyak dah jadi brake system set hilang ni. Bertabah jelah bro. Tapi ger4m jugak la tengok aih.. “

Alif turut berkongsi apa yang berlaku di ruangan komen :

Kepada yang nak buat benda jah4t ni, tolong lah fikir dulu sebelum buat sesuatu. Orang habiskan duit untuk beli sesuatu yang mereka suka, senang-senang je ambil jalan mudah dengan mencur1 hak orang lain. Semoga Alif tabah dengan ujian ini dan semoga Allah menggantikan dengan sesuatu yang lebih baik selepas ini. InshaAllah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alif Satar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..