” Senang je masukkan beras kat dalam lemang ni.. ” – Netizen

Kongsi Video Memasukkan Beras Dalam Daun Ketupat, Posting Dan Kapsyen PU Azman Di Instagram Buat Ramai Terhibur. Alahai Cik Man Ni, Ada Saja Idea Nak Kenakan Orang. Hahaha !!

Umum mengetahuia PU Azman atau Cik Man adalah seorang pendakwah yang dikenali ramai. Perkongsian dakwahnya yang  mudah difahami untuk segala pertanyaan atau persoalan sering menjadi tumpuan masyarakat. Malah, PU Azman menggunakan Instagram sebagai salah satu medium untuk menyebarkan dakwah dan ilmu agama.

Baru-baru ini, satu perkongsian telah dimuat naik di laman Instagram peribadi PU Azman yang memaparkan aks1nya sedang meletakkan beras ke dalam daun ketupat. PU Azman kelihatan begitu focus sambil tersenyum memasukkan beras itu. Pastinya dah tak sabar menunggu ketupatnya siap dimasak dan dicicah dengan rendang.

Bukan itu sahaja, lagu yang dimainkan merupakan lagu yang kebiasaannya didendangkan pada Hari Raya. Cik Man juga kelihatan tertib dan berhati-hati melakukannya. Tambahan pula, lagu raya yang dimainkan semestinya akan membuatkan Cik Man lebih merasai suasana seperti di hari raya.

Apa yang lebih menarik, Cik Man menulis di ruangan Instagramnya agar jangan memandangnya dengan sebelah kaki. Malahan Cik Man juga membuat lawak bersahaja dengan menyatakan di kapsyennya bahawa begitu mudah memasukkan beras dalam ‘lemang’. Walhal, lemang yang  dimaksudkan itu sebenarnya adalah ketupat. Saja nak cari ‘pembaris’ katanya. Aduhai ada saja lawak Cik Man ni.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Pastinya sesiapa sahaja yang melihat video perkongsian Cik Man akan mengingati nostalgia zaman raya mereka. Bukan itu sahaja, tindakan PU Azman memasukkan beras jugak mendapat reaksi positif di kalangan netizen. Maklum la tidak semua daripada kaum lelaki rajin melakukan kerja-kerja di dapur. Antara komen- komen netizen :

” Ni ketupat lah che man bkn lemang haha.. ala.. comei ja.. orang laki wat keja.. “

” Kat kampong kami makanan ni dipanggil pulut panggang jauh nau dari ap1 nasib tak pan4s sangat cik abang oii.. “

” Hahahahaha yang last tu kuangsam eh sajer nak cari pembaris.. “

” Lomang koba dehh.. Pun bulihhh.. bukan lepat ke tu cik man.. Owh mcm tu rupo eh lomang yo.. barulah den tahu.. “

“ Lemang nie mmg pay4h nak buat nie.. Kena buluh yg ruas dia pendek.. “

“ Masukkan beras mmg senang. Yg tak senang nak anyam.. Jangan lupa lemang tu dibak4r jgn direbus.. “

“ Lemang neh perlu direbus ya jgn dibak4r kang korunk mkn abu jer and beras pulut tbak0.. “

Perkongsian video Cik Man seharusnya dijadikan inspirasi kepada mesyarakat terutamanya di kalangan lelaki generasi muda. Semoga PU Azman sentiasa memberikan inspirasi kepada masyarakat di luar sana. Penutup kata, kami di berita kopak mendoakan agar PU Azman sentiasa dimurahkan rezeki dan sihat selalu. Aamiin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG puazamanofficial

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..