Connect with us

Artis / Selebriti

” Di situ bermula segalanya dan aku ‘balas’ pertolongannya.. ” – Mamat Sepah

Mamat Sepah Kongsi Detik Pertemuan Pertama Kali Dengan Isterinya Raih Perhatian Ramai. Wah Macam Tu Jer Mamat Jumpa Jodoh. Kalau Dah Jodoh Tak Ke Mana !!

Meninjau ke akaun Instagram Mamat Sepah, posting terbaru Mamat telah meraih perhatian ramai. Mamat telah berkongsi kisah bagaimana pertemuan pertama kali bersama isterinya, Diana Ibrahim yang merupakan seorang anggota polis.

Menurut Mamat, pertemuannya bersama isteri ketika Mamat pergi ke balai polis Shah Alam untuk urusan menarik kes pergad0han adiknya antara penyokong JDT dan SELANGOR. Pada ketika itu, Mamat dalam keadaan yang sangat marah.

Klik gambar untuk info..

Namun kehadiran seorang anggota polis wanita yang datang menegurnya telah memudahkan segala urusannya pada ketika itu. Di situlah bermula detik perkenalan Mamat bersama Diana dan akhirnya ke jinjang pelamin. Wah, sememangnya jodoh yang tidak disangkakan.

Perkongsian ini telah menerima lebih enam ribu tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik buat masa ini. Ramai peminat turut mendoakan kebahagiaan pasangan ini yang sangat sesuai dan sepadan. Mamat dan isteri mengambil masa 4 tahun untuk mendirikan rumahtangga.

Jom lihat perkongsian di bawah :

Di ruangan komen, pelbagai respon yang diberikan oleh netizen apabila membaca kisah Mamat ini. Antara komen-komen yang diberikan :

” Tahniah semoga kekal hingga ke jannah.. mamat sepah dpn2 memang hensem kalau cik nana tak tegur memang rugi.. “

” Ngaww comel la story ni You guys are so cute together! Semoga sehingga ke Jannah.. Terbaik brother mamat ni.. jumpa dkt setia alam sy ajak bergambar mmg humble n tak sombong.. “

” Ceyhhhhh mantap lahhh bang idola . Last jumpa abang masa abang datang Sama Sama Hotel, abang bahan nama saya dan abang jaga kan buffet, cedok kan lauk orang, JB STYLE bang.. “

” Dulu ‘jambu’, sekarang dah macho weiii.. time tu tgh marah kan .. then jumpa jodoh time tu masih ada marah tak ? jodoh tidak akan Salah tempat Dan masa.. “

” Bertuah mamat dpt isteri cantik, Sape kate marah xde fungsi..psstt nk kene gaduh bola ke cmne ni? Mane tau dpt jodoh gini..ekeke btw, semoga brkekalan.. “

” Suka lah tengok korang berdua.. semoga bahagia hingga ke jannah.. Aamiin.. Rezeki ko mamat jumpa jodoh segak di Balai. Mudah nak settle kes.. “

” Asbab adik gaduh sekarang abg n akak bersatu… tahniah, ada hikmah allah atur tu. kena yakin kadaq & kadar. Semoga bahagia hingga ke syurga .. “

Klik gambar untuk info..

Jodoh dan pertemuan segalanya sudah ditentukan oleh Allah SWT. Tiada siapa menyangka apabila jodoh tiba dalam apa jua keadaan. Semoga jodoh Mamat Sepah dan isteri berkekalan hingga ke syurga dan sentiasa berbahagia selalu. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mamat Sepah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT