” Bukan tak boleh makan nenas ke ? Nenas tu kan taj4m.. “

K0ngsi Gambar Sedang Menikmati Hidangan Buah Nenas, Netizen Tak0t Kandungan Adell Aryana Terjej4s. Ni Resp0n Adell Buat Netizen ..

Pelakon Ardell Aryana, 30, kini sedang hamil zuriat pertama hasil perkahwinannya dengan aktor Nadzmi Adhwa, 28. Pasangan ini telah mendirikan rumah tangga pada tahun lalu dan majlis pernikahan pasangan ini telah diadakan di kediaman keluarga Ardell atau nama penuhnya, Nurul Hidayah Mohd Amin.

Telah dihadiri kira-kira 500 tetamu dan sanak saudara terdekat, pasangan ini telah dinikahkan oleh Imam Masjid al-Mutaqqin Seri Kembangan, Ustaz Hafiza Hafiz. Sah dengan sekali lafaz, Nadzmi atau nama penuhnya, Nadzmi Adhwa Nor Adzmi  menjadi suami kepada Ardella. Nadzmi telah menyerahkan mas kahwin sebanyak RM300 dan hantaran senaskah al-Quran kepada isterinya.

Kisah perjalanan cinta mereka sebelum ini bermula apabila Nadzmi dan Ardell telah rapat sejak lapan tahun lalu. Bagaimanapun, mereka bertambah erat kira-kira empat tahun lalu selepas berlakon dalam drama Namaku Bed4h. Lebih selesa dengan status sahabat, akhirnya mereka telah sah menjadi pasangan suami isteri.

Menerusi perkongsian di Instagram, Ardell telah berkongsi video sedang menikmati hidangan buah nenas. Namun perkongsian Adell itu turut mengundang kebimb4ngan netizen kerana risau akan kand0ngan Ardell. Selain itu, ada juga netizen berkata bahawa makan nenas sangat baik untuk kand0ngan.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

Rata-rata netizen melu4hkan kebimb4ngan melihat video Ardell dan menyifatkan buah nanas ‘taj4m’ untuk kand0ngan. Antara k0men-k0men tersebut adalah :

” Takpe ke makan nenas ? “

” Alo boleh jgn lar mkn…riso lar.. “

” Biasa sy dgr awl² kand0ngn tk leh mkn if dah nk dekat bersalin bru bole.. “

” Awl2 kand0ngan yg xboleh mkn.. Dh 5 bln ke atas dh boleh bed4l.. “

” Kalau saya mmg tak berani. Sbb pernah gug0r.. ” 

” Makan kuantiti skit ardell..jgn doc kta boleh makan tp mkn byk.. “

” Nenas baik lah, ada vitamin.. “

” Saya mengand0ng makan jer nenas, ok jer.. “

” Boleh makan nenas, tapi jangan makan banyak.. “

Namun ada komen netizen yang dilihat  telah menerima resp0n oleh Ardell dan  ini salah satunya :

Hingga kini tiada kajian pun menyatakan bahawa wanita hamil akan gug0r sekiranya memakan buah nenas. Tapi tak salah kalau rasa risau, tak perlu makan dengan kuantiti banyak, hanya untuk hilangkan rasa teringin. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Adell dan kand0ngan sentiada dalam lind0ngan Allah. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ardell Aryana by Berita Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan.