“ Best diorang boleh tengok pelbagai burung yang cantik-cantik.. ” – Netizen

Dr Sheikh Muszaphar Shukor Kongsi Video Gelag4t Anak-Anaknya Melawat Taman Burung. Wah Nampak Teruja Semua, Comel Betul Masing-Masing !!

Dato’ Dr Sheikh Muszaphar Shukor sememangnya seorang individu yang hebat dengan personalitinya sentiasa memberikan inpirasi kepada masyarakat di luar sana. Dr Sheikh juga tidak jemu berkongsi ilmu parentingnya kepada peminat dan sering menjawab pertanyaan mereka melalui kisah dan perkembangan anak-anaknya di laman sosial.

Meninjau ke akaun Instagram Dr Sheikh, satu perkongsian video yang memaparkan gelag4t anak-anakya melawat taman burung kelihatan begitu enjoy dan ceria sekali. Dr Sheikh meluang masa bersama anak-anaknya, Bella, Tasha, Noah dan Adam dengan membawa mereka mengunjungi Bird Park di Taman Tasik Perdana.

Apa yang menarik, anak-anak Dr Sheikh kelihatan begitu happy dengan gelag4t masing-masing dalam video itu. Tasha nampaknya seronok bertemu dengan peacocks dan Bella kelihatan si cilik yang kreatif melihat sambil melukis jenis burung-burung di situ.

Pada masa yang sama, anak pasangan kembar kepada Dr Sheikh ini, iaitu Adam dan Noah nampaknya begitu suka dan kelihatan tertarik dengan burung-burung di situ sambil berlari menuju di sekitar tempat itu. Pastinya aktiviti seperti ini sangat menyeronokkan bagi mereka dalam memenuhi aktiviti bersama pada hujung minggu.

Jom tonton video di bawah :

Posting Dr Sheikh mendapat ribuan views dan ramai yang gemar melihat gelag4t comel anak-anaknya itu. Ada juga yang memuji anaknya, Tasha yang nampaknya kelihatan kreatif dengan lukisannya itu. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

“ Wahh bestnya.. mesti excited semuaa.. Instead of taking pictures, she draws wow.. Hope you can share her drawing later on.. Relax je bebudak ni.. ”

“ Salam dato.. nak masuk dlm tu bpa hrga tiket dewasa dn kanak.. sorry bertanya.. So cute Dr and bella.. Love to see your kids activities.. ”

“ Hehe cute activity for the kids.. Nice.. Adam and Noah’s tops look like dresses.. Fascinated with Tasha’s one hand sketch while standing up.. Wahhh.. ”

“ Tasha & Noah looks so alike.. Would love to see tasha’s drawing.. Tasha.. cheeky and creative.. So cute.. nice place.. Dr Veterinar suatu hari nanti boleh jadi.. ”

“ Can u share tasha’s drawings.. Enjoy your day.. Alhamdulillah.. Nampak besar dh Adam n Noah since ada twins.. happy tgok anak2 dpt enjoy.. ”

“ Dunia manusia terbalik tak sama mcm burung merak.. hee.. best diorg blh tgk pelbagai burung yg cntik2.. Tanda kebesaran Allah.. ”

“ Tq sharing this dr sheikh.. My kids love birds so much.. Need to bring them here also.. Yesterday we were in Malacca.. mohon share hasil lukisan Tasha.. ”

Alahai, seronok betul ya tengok masing-masing happy melawat burung-burung di sekitar situ. Pastinya aktiviti seperti ini sangat bermanfaat dilakukan bersama anak-anak dalam mengenal hidupan lain. Semoga Dr Sheikh sentiasa sihat dan terus memberikan inspirasi kepada masyarakat di luar sana serta anak-anaknya membesar dengan sihat dan pandai untuk kebanggaan ibu bapa.

Silakan SHARE..

Sumber: IG drsheikhmuszaphar                                     

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..