“ Nak4l tapi cerdik, maybe that is her personality. Diam-diam ubi berisi.. “ – Netizen

Video Perkongsian Dato’ Sheikh Muszaphar Ajar Anaknya, Bella Tar1k Perhatian Netizen. Wah, Dapat Markah Penuh Sekolah Agama. Cemerlang Betul !!

Dato Dr Sheikh Muszaphar memang sangat dikenali ramai. Seorang angkasawan Malaysia yang sangat dihormati dan disegani di kalangan rakyat Malaysia. Kini, Dr Sheikh Muszaphar sedang menantikan kehadiran insan baru yang akan memeriahkan lagi keluarga besarnya.

Seperti yang diketahui umum Dr Sheikh Muszaphar telah berkahwin dengan pilihannya, Dr Harlina dan telah dikurniakan 2 pasang kembar anak lelaki dan perempuan. Pantas masa berlalu, rasa sekelip mata sahaja anak-anaknya sudah besar belaka.

Pada 2 November 2020 yang lepas, satu perkongsian video telah dimuat naik oleh Dr Sheikh Muszaphar yang menunjukkan anaknya, Bella bersama-sama beliau sedang membuat ulangkaji tajwid dan Al-Quran untuk peper1ksaan kelas agama. Bella terlihat sangat lancar dan fasih dalam membaca ayat hafalan.

Bukan itu sahaja, seperti yang dikatakan oleh bapanya, sebelum itu Bella juga smendapat keputusan cemerlang. Bella telah memperolehi keputusan 100 peratus. Kelihatan Bella kelihatan tersenyum apabila Dr Sheikh memuji keputusan peperiksaannya. Alhamdulilah, pandainya Bella.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

View this post on Instagram

Video – Exam Week for the Girls … Bella & Tasha are having exams Online for their Islamic School . We usually do some revisions with them a week prior to exams just to be sure they know their stuffs . They are good students … They usually excel – Alhamdulillah Bella always focus in Class . She will memorise all her Surahs , her homework and pays attention at School . Tasha can be very playful at School but somehow produced excellent results which still amazes me – because she always say we only play and do nothing at School . Haha Always ask your child ' How was School ? …. ' What did you learn today ? …. upon coming back from School . A good student will tell you everything in detailed including the topics from every subjects …on a daily basis . Do revisions 30 minutes daily … That way the kids will allways be prepared when exam begins . All the best Girls May you succeed Salam Everyone Love As Always PS – Its Tajwid & AlQuran papers today

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

Perkongsian Dr Sheikh Muszaphar telah meraih banyak tanda suka dan komen-komen yang positif. Rata-rata memuji Bella sangat pintar dan meminta tips bagaimana caranya mendidik anak-anaknya. Antara komen- komen netizen :

macam mana kalau kita tanya.. apa belajar kat sekolah and anak tak boleh jawab.. die akan cakap tak ingat.. buat keje sekolah pun blvr.. any idea untuk anak macam ni Dr.. ”

“ Hi dr do you send your kids to Isl4mic school or is this just an additional sekolah agama.. Alhamdulilah.. all the best girl.. ”

“ Setiap kali ajar semua tak tahu.. satu hari sy bg homework.. sy ckp tak nk ajar.. buat dl.. nnti sy check.. semua btl dia buat.. cmne sy nk tahu dia sebenarnya tahu atau tak.. ”

“ Dr my daughter best student ms sek men skg study med1c kt UKM cheras tapi my b0ys.. susah nya nk study.. ada tips tk d0kt nk diaorg rajin study.. ”

“ Bella’s voice sounds deep now.. Like a grown up girl.. Bella is a big girl now.. woww..Tasha so clever.. dr is the best daddy.. ”

“ Suka la kenak4lan Tasha.. So n0tty one.. Nak4l tapi cerdik.. maybe that’s her personality.. Diam2 ubi berisi.. ”

“ Yg no 2 mmg mcm tu.. Dorang mcm byk main tp.. Dorang cepat tangk4p.. For us too dr.. Wishh us luckk.. From cfs uia gambang.. ”

Sesuai dengan pepatah melayu, meluntur buluh biarlah dari rebungnya. Cara didikan Dr Sheikh Muszaphar dikagumi dan dijadikan contoh buat ibu bapa diluar. Semoga Bella membesar sentiasa menjadi insan yang membanggakan ibu dan ayah.

Silakan SHARE..

Sumber: IG drsheikhmuszaphar

Artikel ini disediakan oleh Berita Kopak. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..