” Anim, saya tahu kamu akan baca ini, terima kasih atas segala pertolongan.. ” – Betty

Betty Rahmad Kongsi Cerita Orang Gajinya Telah Mel4rikan Diri Buat Ramai Yang Simpati. Baguslah Betty, Langsung Tak Mar4h Dan Menyalahkan Orang Gajinya, Malah Sangat Menghargai Peng0rbanan Anim Sebelum Ini. Semoga Betty Kuat !!

Jika sebelum ini, pernah dikongsikan video yang memaparkan pelakon dan penyanyi Betty Rahmad telah menyambut hari kelahiran orang gajinya yang dikenali sebagai Anim. Menerusi video itu, Betty juga turut menghadiahkan seutas rantai tangan emas buat Anim.

Jasa dan peng0rbanan Anim selama ini yang menjaga Betty ketika sedang mengandung hinggalah Wira dilahirkan sangat dihargai oleh Betty dan suaminya. Malah Betty juga turut memuji orang gajinya yang telah bersama hampir tiga tahun dengannya itu seorang yang baik, penyanyang dan bertanggungjawab dalam melaksanakan kerja.

Terbaru, Betty telah berkongsi satu cerita di akaun Instagram miliknya bahawa Anin telah mel4rikan diri. Tulis Betty, sebelum ini, Anim telah meminta untuk pulang ke kampung halamannya di Ind0nesia, namun kerana keadaan sekarang yang semakin meningkat kes wab4k cov1d-19,  Betty tidak mengizinkannya.

Anim tetap mahu pulang ke kampung halaman meskipun telah dipujuk oleh Betty untuk pulang pada tahun hadapan apabila keadaan semakin reda. Ujar Betty, Anim mahu juga pulang dengan menaiki kapal har4m untuk pulang ke Indonesia dan telah dihal4ng niatnya itu oleh Betty juga.

Ikuti perkongsian luahan Betty tersebut du bawah :

( Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

Officially Maidless Sedihnya bangun tidur harini our helper dah takde. Sedih, dissapointed. Tak sangka. The reason why she left because dia nak balik kampung this month and we all tak bagi. Bukan sengaja tak bagi, with this covid yang tengah teruk sekarang macammana lah nak balik & masuk sini balik. Dan dia nak ikut “jalan belakang” naik kapal haram. Lagilah me and husband tak agree. Permit pun baru renew. Kita mintak dia balik January depan bila covid semua ni dah reda so balik dengan selamat naik flight & datang pun naik flight. Bukan secara haram. Takpelah, pasti ada sesuatu Allah nak tunjuk & ganti untuk kami. Anim, saya tau kamu akan baca ni, terima kasih atas segala pertolongan selama ini dan tinggalkan kami dengan cara ini. Semoga kamu bahagia dengan keputusan kamu 😔

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad) on

Di ruangan komen, ramai yang turut bersimpati akan apa yang telah terjadi kepada Betty. Ada yang meluahkan bahawa orang gaji Betty itu tidak sepatutnya melakukan hal sedemikian. Antara komen-komen tersebut adalah :

”  I turut sed1h, for both of you. You baik, dia pun baik… Semoga digantikan dengan yang lebih baik. Aameen.

” Ya Allah kak Betty, Inshaallah pasti ada hikmah. Allah akan gantikan dengan lebih baik.. Sabar yaaaa.. “

” Kesi4nnyaaa Wira . Semoga keluarga Betty dipermudahkan sgla urusan . Inshaallah, Allah akn gntikan sesuatu yg lagi baik.. “

” Alahai, cian Wira. Tabahlah ya mummy, semoga cepat ketemu solutionnya .. “

” Hmm why anim why?  U should appreciate ur good majikan like her. If u read this, think double triple twice. Be strong mu, semua ada hikmah. Luff u.. “

” Lama berkerja pun masih buat hal ya.. Fikir yg baik2 dan doa yg baik buat dia.. “

” Kenapa lah Anim buat mcm tu, tak sepatutnya, majikan you sayang sangat kt you lah.. “

Mungkin ada alasan yang tersendiri buat Anim lakukan hal tersebut. Tapi memang Betty ni baik lah, langsung tak salahkan dan mar4hkan bib1k dia walaupun dah l4ri tinggalkan mereka. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak berharap Betty kuat yer menghadapi ujian ini, insyaallah, ada hikmh di sebalik apa yang berlaku ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..