” Uish pekat mek ni cakap loghat Utaghaa, semp0i bak ang.. ” – Netizen

Video Aaisyah Dhia Rana Membuat Pesanan Supaya Kekal Di Rumah Mencuit Hati Peminat. Amboi Ecah Loghat Kedah Tu, Bukan Main Lagi. Dengan Mata Bulatnya, Comel Sangat !!

Menerusi akaun Instagram Aaisyah Dhia Rana, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Aaisyah bercakap mengenai situasi wab4k C0v1d-19 dalam negara. Aaisyah yang berpesan supaya semua orang perlu duduk di rumah seperti dirinya.

Mim1k muka Aaisyah ketika menyebut dirinya b0san kerana terper4p di rumah membuatkan Che Ta menyamp0k. Katanya Che Ta, Aaisyah hari-hari membuat aktiviti makeup namun Aaisyah menjawab itu juga memb0sankan. Aaisyah yang banyak celoteh ini sememangnya dikenali peminat anak yang ceria dan peramah seperti mommy nya itu.

Wajah kacukan yang diwarisi daripada Zain membuatkan Aaisyah membesar menjadi kanak-kanak yang begitu comel. Sudahpun berusia 7 tahun, Aaisyah petah bercakap dalam bahasa Inggeris dan juga bahasa Melayu. Setiap kali video Aaisyah dikongsikan, pastinya ia mendapat tanda suka yang banyak daripada peminat.

Video ini sahaja sudahpun ditonton lebih daripada 101 ribu peminat sehingga kini. Dengan matanya yang bulat, wajah Aaisyah semakin comel dan mendapat pujian ramai peminat. Slang Utara yang Aaisyah ungkapkan ini pun berbunyi pekat setiap perkataannya.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Aaisyah yang membebe1 dalam loghat Utara itu menarik perhatian ramai peminatnya. Pandai Aaisyah nasihat yer, gaya bercakap tu dah macam Che Ta dah tengok. Antara komen-komen mereka :

” Comel la Ecah ni, cakap Kedah pulak tu. Kita orang Kedah hehe. Kite kije… Camne nak d0k diam2 ecah. Depa suruh masuk opis jugak.. “

” Hihi mekap hari-hari sampai b0san ye Aishah haha. Bijak pulak tu plus comel dan cantik. b0san tak dpt shopping.. S1an ecah.. “

” Alahai aisyah comelnya dia bijak pandai cakap Kedah, ger4m tengok dia. Ceqediknya hang Aisyah, walaupun Aaisyah b0san kat rumah, tetap comel.. “

” Uishhh.. Pekat gil4 mek ni cakap loghat utaghaaa… Semp0i bak anggg. Makin ceqedik bud4k, Comey Ecah…ckp Kedah lg comey.. “

” Ad0h bijaknya dia da besar makin lawa aaisyah. Aisyah aisyah auntie nak fly1ng k1ss aisyah. Pandai loghat kedah, english pun pandai. Sayang ket4t2 aisyah.. “

” Cakap.kedah lg pi4ww dr aciik haaa. pandai noh cakap Kedah, pekat Kedah ustazah Ecah ni. Comel sangat aihh.. “

” Hang comei sangat ecah..semoga membesar dgn pakej lengkap yg cantik,pandai,rajin , dan baik budi pekerti.. “

” Comey sangat aih hang ni Aisyah cakap Kedah lagu tu, mata bulat kenmain. m1m1k muka sebijik che ta haha.. “

Amboi Aaisyah sampai b0san hari-hari makeup sepanjang PKP ini. Mim1k muka Aaisyah, cara bercakap dah macam ibu dia dah. Iyelah, mana tump4hnya kuah kalau tak ke nasi kan. Ada betulnya juga cakap Aaisyah itu, duduk lah di rumah kerana situasi yang semakin merunc1ng ini. Stay s4ve, kita jaga kita.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aaisyah Dhia Rana, IG Rozita Che Wan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..