” Tak pernah terbayang, rupanya macam ni ya. Sus4hnya.. ” – Netizen

Alif Satar Kongsi Video ‘Behind The Scene Live Show Big Stage’ Buat Ramai Yang Tak Sangka Rupanya Agak Rum1t. Alif Siap Bawa Tour Sekali. Jelas Betul Penerangan Alif Tu, Memang Kena Fokus Betul Ni !!

Umum sedia maklum yang Alif Satar dan Sherry Alhadad merupakan pasangan pengacara yang serasi mengacara rancangan Big Stage 2022. Malah setiap minggu aksi mereka ini mengacara di pentas sering dinantikan oleh para penonton.

Mengacarakan pentas dan acara besar sudah menjadi kebiasaan dua anak seni ini dan mereka juga sering mendapat pujian ramai. Terbaru, meninjau di akaun Instagram Alif telah memuatnaik satu video yang memaparkan behind the scene live show Big Stage.

Rupanya bukan mudah bergelar pengacara sesuatu rancangan secara siaran langsung. Banyak yang perlu diberikan perhatian. Malah dalam video itu, satu persatu Alif menerangkan tugasan bersama Sherry yang ramai tidak tahu.

Sehingga kini perkongsian tersebut telah mendapat ditonton lebih 62 ribu tontonan sejak ia dimuatnaik. Wah memang nampak rum1t, bukan sesuatu tugas yang mudah untuk digalas oleh seorang pengacara.

Jom tonton video di bawah ini :

Di ruangan komen, rata-ratanya menyukai perkongsian video oleh Alif dan ada yang menyatakan tidak sangka rum1tnya tugasan pengacara sesebuah program secara langsung. Antara komen-komen menarik adalah :

” Terima kasih abang bagi info, tak pernah terbayang. Rupanya macam ni ya. Sus4hnya. Kalau saya pun pen1ng, hehe.. “

” Good sharing. One thing i admire alif as host. Your articulation is loud and clear. Dan yg paling penting, takde buat lawak hambar, or try h4rd sgt nak impress audience.. “

” Macam ni rupanyaaaa, maklumlah kita tak pernah masuk tv. Bila kita just tonton di rumah, ingtkan mudah saja jadi pengacara, hhuhu baru tahu.. “

” Natural born performer. Memang betul berbakat yg jadi pengacara acara besar, tahniah Alif dan Sherry.. “

” Bukan mudah rupanya, mungkin kalau mengacara seorang mudah, ini melibatkan dua orang pengacara, so kena betul2 carefull, apa2 pun terbaik lah.. “

” Woww jelas penerangan Alif. Firts time tau tahu semua ni. Rasanya belum lagi ada yang share macam Alif share ni.. “

” Cool nya behind the scene ni. tapi part paling rindu, bersorak ramai2 jer1t panggil nama Aleep dari tingkat atas eventho kadang2 Aleep tak dengar pon hahaha.. ” 

Wow perkongsian yang menarik. Bagus lah cara penyampaian Alif dalam video, mudah difahami. Apa-apa pun, all the best semua peserta Big Stage, dan buat Alif dan Sherry semoga urusan kerja kalian berdua sebagai pengacara dipermudahkan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alif Satar

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..