” Suka sangat tengok konsert ni. Lagu sedap, baju cantik.. ” – Netizen

Dato’ Sri Siti Nurhaliza Kongsi Video Thr0wback 21 Tahun Konsert Live Siti Nurhaliza Raih Perhatian Peminat. Gaya Berpakaian Dari Dulu Sopan Jer. True Legend !! 

Nama Dato’ Sri Siti Nurhaliza cukup gah sebagai penyanyi nombor 1 negara. Sudah mula berkecimpung dalam arena seni suara sejak usianya 16 tahun dan diangkat sebagai juara Bintang RTM pada tahun 1995, nama Dato’ Siti mencanak naik dan menjadi penyanyi kegemaran ramai.

Keunikan suaranya yang lunak dan merdu ini memuk4u sesiapa sahaja yang mendengarnya. Dato’ Siti sudah kelu4r dengan berpuluh album dan semuanya mendapat jumlah jualan yang tinggi di pasaran. Julai yang lalu, Dato’ Siti tampil dengan album studionya berjudul ManifestaSiti 2020.

Sudah berpuluh tahun menjadi anak seni, pelbagai anugerah dan kejayaan sudah dicipta oleh anak jati Pahang ini. Meninjau akaun Instagram Dato’ Siti, telah dikongsikan satu video yang memaparkan video thr0wback ketika konsertnya pada tahun 1999.

Turut kedengaran suara Dato’ Siti memberikan ucapan yang berbunyi dirinya terasa seperti mimpi dan semuanya bermula dengan kerja keras dan peng0rbanan untuk ke tahap ini. Dato’ Siti turut mengucapkan syabas buat diri sendiri dan bersyukur atas semua yang diperolehinya ini.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian Dato’ Siti ini membuatkan peminat turut sama mengimbau kenangan konsert ketika itu. Segalanya sempurna dan rata-ratanya sehingga sekarang masih lagi mengulang tonton video ini. Antara komen-komen mereka :

” Semua baju lengan panjang, sopan je. Suka tengok dia mmg tak pnah nmpk dia pakai atas dari siku. Takat siku ada.. “

” Baru perasan muka Aafiyah. siapa perasan muka tokti muda ini mcm Aafiyah. Bestnye zaman masa ni. Masa cpt berlalu. Tokti sentiasa cntik dulu dan kini.. “

” Dulu suka sgt tgk konsert ni.. slalu ulang byk kali.. sedap lagu, baju cantik semuanya best. im ur big fans.. “

” Gembire sbg sebahagian sitizoners. tahniah mak itie….. Proud of u. Cita2 nk jadi polis.. Apapun tahniah tokti.. tak jadi p0lis pun takpe.. Jadi artist suara da la sedap.. “

” Love this so much . Banyak kli ulang tak jemu. semua lagu Best di dengar kak siti. Rindu suara merdu nyaring tokti. Dulu n sekarang my favourite singer. She always be my idol . True superstar.. “

” Bud4k sekolah lg i time ni. Dengar lagu Siti Nurhaliza je keje, mmg tak minat lagu / penyanyi lain pun. Sorry Haha. OMG legend ter0k lahhh. ishhh2.. rinduuu zaman2 90-an ni. Tokti sampai skrg mmg tak mengecew4kan. SO PROUD OF U TOKTI ku sayang.. “

” Saya sampai sekarang suka ulang2 nengok konsert2 dct…. paling fav saya tentulah konsert tribute utk Allahy4rh4m sudirman tuh… suka juga tengok documentary dct.. “

” You’re the best performer. Truly a legend, love you always tokti. sukaaa semua part especially irama asli, gaun rama2 n finale part . masih teringat sbb hebat betul konsert ni… love you Semoga sentiasa dalam lindunganNya.. “

” 25 tahun jugak la saya dan family dah ad0re sangat dgn tokti. Kalau tokti menyanyi kat tv jer semua melekat utk tgok tokti nyanyi. Cantik & paling penting suara tokti lah yg terpaling sedapppp.. “

Nama yang tiada tandingannya dan masih kekal popular sehingga kini sekalipun banyak pendatang baru dalam arena muzik. Kenangan konsert pertama Dato’ Siti yang sangat manis untuk dikenang oleh peminat setianya. Apa pun, semoga Dato’ Siti sentiasa berjaya dunia dan akhir4t serta dilindungi Allah selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ctdk

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..