” Setepek kena dengan Ustaz Heidy .. ” – Haziq Hussni

G4ra-G4ra Teruja Mahu Rakam Video Anak Sedang ‘Mengaji’, Haziq Hussni ‘Kena S0unds’ Dengan Anak. Alahai Bijak Betul Ustaz Heidy Ni !!

Haziq Hussni, penyampai radio H0t FM  turut mempunyai peminat-peminatnya yang tersendiri yang mengikutinya di laman media sosial. Malah perkongsian video Haziq bersama isterinya sebelum ini dalam mempelajari bahasa Indonesia turut mendapat perhatian ramai.

Terbaru, Haziq telah memuat naik satu video yang memaparkan gelagat anak sulungnya, Muhammad Heidy Nufael sedang ‘ mengaji’. Kelihatan si kecil ini sedang duduk bersila sambil memegang senaskah Al- Quran di atas ribanya.

Kongsi Haziq pada postingnya, dirinya begitu teruja melihat anaknya itu membaca Al-Quran seolah-olah dia faham apa yang dibaca lalu Haziq telah mengeluarkan telefon bimbit mahu merakam gelagat anaknya, namun perkara tersebut telah membuat Heidy perasan.

Heidy telah menyuruh bapanya untuk simpan telefon tersebut apabila dirinya menyedari bahawa bapanya sedang merakamkan dirinya sedang ‘mengaji’ . Perkongsian tersebut telah menarik perhatian peminat dan telah meraih ribuan tanda suka.

Tonton video tersebut di bawah ini :

Meninjau di ruangan komen, ramai yang memberikan komen bahawa anak Haziq ini seorang yang bijak dan tind4kan yang dilakukan olehnya itu turut mendapat pujian ramai. Antara komen-komen netizen adalah :

” Bagusnya dia, memang patut pun daddy ken4, suka sangat kan merakam tengah orang nk mengaji ni, hehe.. ‘

” COmel lah dia, nanti belajar rajin-rajin tau, boleh jadi tahfiz. Nampak mcm dia memang suka belajar mengaji tu.. “

” Hahaha padan sekali kena, memang lawak tengok. Semoga Heidy Naufael jadi hafiz nanti, amin, anak soleh ni.. “

” Kan dan kena setempek dngn anak tu, g4nggu lagi, hehe bijak betul si kecil ni, mcm paham je tengah mengaji tu.. “

” Halah bijaknya ustaz ni, semoga menjadi anak yang soleh buat kedua orang tua, amin. Dah la hensem, suka mengaji pulak.. “

” Gar4ngnya ustaz ni, tapi comel je dia mar4h tu, huhu bagus tegur baba, suka sangat nk record kan, dah kena setepek .. “

” Tengok bud4k kecil mcm ni pun dah faham tau time tgh buat ibadah, telefon tu letak tepi, huhu pandai dia.. ” 

Boleh tahan gar4ng pak ustaz ni, tapi comel dengar dia selawat, cara dia baca tu macam dia paham je ayat Al-Quran tu. Apa-apa pun, semoga Heidy membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh buat kedua orang tuanya, amin.

Silakan SHARE…

Sumber : IG  Haziq Hussni

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..