” Sampai caller tu terberhent1 kejap cerita dia, buat hal la abang johan ni.. ” – Netizen

Haniff Hamzah Kongsi Kejad1an Di Konti Era Yang Pendengar Tidak Tahu Mengenai Johan Raja Lawak. Amb0i Johan, Bukan Main Siap Dengan Gaya Lagi. Sampai Terdi4m Pemanggil Dibuatnya, Kelakar !! 

Segmen pagi di stesen radio Era iaitu JoHaRa sememangnya antara yang menjadi pilihan pendengar. Dibawakan oleh penyampainya iaitu Johan Raja Lawak, Haniff Hamzah dan Ray, sl0t mereka ini meriah dan kec0h dengan jenaka bersahaja daripada ketiga-tiga penyampai ini.

Meninjau akaun Instagram Haniff, telah dikongsikan satu video yang memaparkan kej4dian di konti pada beberapa hari yang lalu. Haniff yang menulis di kapsyennya bercerita mengenai tugasan utamanya di segmen itu iaitu menyunting suara sebelum diperdengarkan di corong radio.

Banyak kej4dian yang berlaku sebelum ini namun kali ini Haniff tidak dapat menahan untuk cover kawan-kawan nya ini. Rupa-rupanya Johan terkent0t ketika sedang berbual bersama seorang pemanggil. Apabila Haniff menguatkan bunyi part yang disunting itu, jelas kedengaran bunyinya.

Johan sendiri turut ketawa apabila mendengar perbualannya itu dan lebih mencuit hati, Johan mengatakan sepatutnya dia men0nggengkan badannya ke kiri kerana microfon berada di sebelah kanan. Ad0i Johan, siap dengan gaya lent0k lagi dibuatnya.

Jom tonton video di bawah :

 

Gaya Johan bercerita sambil membuat gerakan badannya itu membuatkan Hanif dan Ray ketawa. Ini menarik perhatian netizen dan antara komen-komen mereka :

” Wey kuat do bunyi, sampai caller Tu terberhent1 kejap cite dia haha. Buat hal la abang johan ni hahaha.. “

” Hmm korang memang macam-macam bunyi. haha sempat lagi kent0t, akak tu pun terkes1ma dengar haha.. “

” Hahahaha benda tadi i masuk studio masa korang balik I dengar. nasib baik tak tinggal b4u, kalau tak mau pengs4n.. “

” Oh, aku rindu keje keje edit ni. Selamat radio tak kelu4r bau haha, teknologi 2035 mungkin boleh b4u online haha.. “

” Boleh tahan padu jugak ye bunyi nya. Nasib baik dah bu4ng isi pagi-pagi, kalau belum 1 konti lar1 haha.. “

” Perang4i masing-masing, macam-macam hal betul.  agak kuat jugak bunyinya haha. Menyamp0k ter0k weyh haha.. “

” Haha buat hal la, h4rey sungguh la. Ad0i ni kena s4nitize studio seminggu tau Johan, so esok takyah masuk studio.. “

Fuh rum1t juga kerja Hanif edit kelu4r bunyi-bunyi pel1k macam ini. Johan memang selamber betul tapi memeriahkan konti dengan perangainya itu. Apa pun, semoga Johara terus success dan menghiburkan pendengar dengan celoteh mereka.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Haniff Hamzah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..