” Perghh lejen ni Dato’ Rosyam. Roy Roy hati kau keras.. ” – Netizen

Kongsi Gambar Lama Ketika Remaja, Dato’ Rosyam Nor Berteka Teki Umurnya Ketika Itu. Wah Wajah Masa Remaja Memang Kacak. Rambut Tu Stylo Betul !!

Nama Dato’ Rosyam tidak asing lagi dalam dunia perfileman negara. Sudah berpuluh tahun berkecimpung dalam dunia lakonan, dia antara pelakon lama yang sangat disegani ramai. Menggabungkan nama ibu dan bapanya, Dato’ Rosyam mendapat ilham nama komersilnya ini.

Lakonan pertama yang membawa dirinya ke pentas lakonan adalah filem Gil4-gil4 Remaja arahan Hussein Abu Hassan. Diberi peluang untuk bergandingan bersama sepupunya Faizal Hussein, Dato’ Rosyam membawa watak Remy. Lakonannya sehingga kini masih diingati dengan dialog-dialognya yang kekal di memori anak muda ketika itu.

Setelah itu, semakin banyak tawaran drama dan filem yang dijayakan oleh Dato’ Rosyam yang mengangkat dirinya sebagai pelakon hebat dan berbakat besar. Sehinggalah kini, Dato’ Rosyam masih menjadi pujaan hati ramai peminat kerana lakonannya yang sentiasa cemerlang.

Menerusi akaun Instagram, Dato’ Rosyam Nor telah berkongsikan sekeping gambar lamanya ketika beliau muda. Meminta peminat meneka umurnya ketika itu, banyak jawapan diberikan peminat. Ramai juga yang mengaitkannya dengan watak Remy lakonannya ketika ini. Roy roy.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian Dato’ Rosyam ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen mereka :

” 21 ni time nak pergi mengundi.. “

” 21… cantik gelang tu.. “

” 17 Tahun kot.. “

” 18 tahun Dato’ Rosyam.. “

” Masa ni jambus gil4 Dato’ Rosyam.. “

” Sweet …. 20 kan abang?.. “

” Roy roy hati kau ker4s.. “

” Haha remy.. Oh peperiksaan.. “

” Perghhh lejen Ni dato Rosyam .. Saya rase dalam umur 18/19.. “

” Muka dato’ Rosyam macam Aedy Ashraf masa ni.. “

Kacak bergaya ala-ala rambut kpop Dato’ Rosyam ketika ini. Yang pastinya peminat tetap mengingati lakonannya sebagai Remy itu. Apa pun, tua atau muda, Dato’ Rosyam tetap terlihat kacak dan kemas. Kami di Berita Kopak berharap agar Dato’ Rosyam terus berjaya dalam perniagaan dan kerjaya. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rosyam Nor

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..