” Pandainya Rayyan, so cute. Kucing tu lembutnya bunyi.. ” – Netizen

Video Anak Elfira Loy, Muhammad Rayyan Khalaf Belajar Mengenal Haiwan. Wah Baru Setahun Jagung Dah Pandai Lah Rayyan. Part Buat Bunyi Kucing Tu Cute Betul. Good Boy Rayyan !!

Para ibu bapa amat disyorkan untuk mended4hkan asas-asas pembelajaran kepada anak-anak seawal usia mereka. Dek kerana itu pelakon Elfira Loy sudah mula mengajar anaknya, Muhammad Rayyan Khalaf dengan perkataan yang mudah walaupun baru berusia setahun.

Meninjau akaun Instagram Elfira, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Rayyan sedang belajar. Elfira yang melekatkan beberapa keping gambar binatang di dinding menyebut nama binatang dan Rayyan menunjukkan yang mana satu gambar binatang itu.

Antara gambar yang sudahpun Rayyan kenal adalah kucing, anjing dan monyet. Rayyan juga membuat bunyi kucing apabila diminta Elfira. Elfira turut menulis di kapsyennya jika mahu berkongsikan cerita tentang anak, tidak perlu tak0t dengan kata-kata kec4man orang lain.

Setiap anak dibesarkan dengan persekitaran yang berbeza-beza dan ada kebijaksanaan masing-masing. Cuma kenal pasti apa minat dan kecenderungan anak dan asahkan sahaja. Perkongsian yang bermanfaat daripada Elfira untuk semua.

Jom baca perkongsian di bawah :

Gelagat Rayyan ini menarik perhatian peminat dan mendapat pelbagai respon. Pujian juga diberikan peminat terhadap Rayyan dan antara komen-komen mereka :

” Pandainya dia, comel makin bijak Rayyan. Anak saya dah setahun 7 bulan dia pandai sebut umi, baba, adik, bye dengan nak je. Banyak kali ajar perkataan macam ni tapi dia buat tak tahu je hehe.. “

” Clever Rayyan boy, ee ger4m betul dengan dia ni. Haha pelan je kucingnya bunyi tu hehe. Comel sangat la Rayyan ni.. “

” Pandainya Rayyan, so cute. Yes betul sgt just post it setiap ank berbeza n setiap masa yg kita ada dgn dia tu mahal tak kan ada lagi bila dia dah makin besar so ape salahnya mengabadikannya.. “

” Clever boy, halah halah comel sangat Rayyan ni. Kucing tu bunyi lembutnya haha. Clear sebutannya, good boy Rayyan.. “

” So clever la this handsome boy. Belum 2 tahun dah achieve such great milestone. Ee good boy sangat ni, pandai bunyi-bunyi lagi.. “

” Comelnya, jend0l tu lawa jend0l cerdik tu. Pandai dah Rayyan, Adib sama umur dengan Rayyan pun tak pandai lagi. Good job Rayyan.. “

” Good boy rayyan. yup jgn bandingkan ank tapi giv time n space anak to learn.lame2 anak akn fhm n pandaii. Milestone achieved for his age.. “

Melentur buluh biar dari rebungnya dan usaha Elfira mengasuh Rayyan sudah mula menunjukkan hasil. Semoga Rayyan membesar menjadi anak yang bijaksana dan tips daripada Elfira ini dapat memberi sedikit sebanyak idea untuk ibu-ibu di luar sana.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Elfira Loy

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..