” Ni memang betul-betul legend, cerita ni buat saya menang1s ter0k.. ” – Netizen

Aziz M. Osman Kongsi Gambar Terkini ‘ Adik-Beradiknya ‘ Dalam Filem Sayang Anakku Sayang. Wah Dah 46 Tahun Berlalu, Masing-Masing Dah Meningkat Usia. Memang Mengimbau Kenangan Sangat Ni !!

Filem Sayang Anakku Sayang merupakan sebuah filem Melayu yang diterbitkan pada tahun 1976. Filem ini menampilkan beberapa pelakon popular tanah air iaitu Noor Azizah, Zulkifli Zain dan ramai lagi.

Turut berlakon dalam filem tersebut ialah Aziz M. Osman yang pada ketika itu masih kanak-kanak lagi. Meninjau ke akaun Instagram, Aziz ada berkongsi sekeping gambar bersama 4 lagi kanak-kanak lain yang turut berlakon dalam filem tersebut sebagai adik-beradiknya.

Aziz berkongsi juga gambar terkini mereka setelah 46 tahun masa berlalu sejak filem tersebut diterbitkan. Antara mereka, dua daripadanya merupakan adik-beradik sebenar Aziz iaitu Rozana M. Osman dan Azihan M. Osman.

Perkongsian ini telah menerima lebih daripada 600 tanda suka sejak ia dimuatnaik. Menerusi filem ini, Aziz telah memenangi Anugerah Pelakon Kanak-Kanak Terbaik , 22nd Asian Film Festival 1976 di Korea Selatan.

Jom lihat perkongsian di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang menyatakan filem ini sangat menyentuh emosi. Antara komen-komen yang diberikan :

” Filem ni boleh ditonton di apps siardotmy.. Blh buat drg dh besar pula abg long.. Ehehhee.. nak tonton semula lah.. “

” Filem ni mmg sed1h lyn lh brp kli pn dia pny sed1h ttp trasa.. Love cerita ni.. Best filem ni. Memang sampai menang1s menontonnya.. “

” Macam tak pernah tgk citer ni lagi.. terbaik.. Bang, citer ni buat sy nang1s ter0k.. Masih ingat lagi cerita ni.. Masa tu kagum tengok semua berbakat.. “

” Suka cerita ni. nang1s dulu masa nengok. kat mana klu nak tengok lagi ? Dlm tu ada beradik btol ke bos ? “

” Cerita filem paling sed1h … boleh ditayangkan lagi tak ? ini memang betul-betul legend.. semoga semua sihat hendaknya.. “

” Sed1h cerita tu.. klau lah boleh di tayangkan di TV semula.. Best.. kami kecil2 masa arw4h abah bawa tgk kt Wayang.. sy dh masuk 52thn skrg.. “

” Wow.. Itu baru real reunion.. moga terus sihat semuanya.. Hebat, Suka tengok cerita ni .. best sangat.. “

Aziz sememang sejak kecil lagi sudah bergiat dalam dunia seni sebagai pelakon kanak-kanak. Semoga kerjaya seni Aziz M. Osman terus maju jaya dan sentiasa bahagia bersama keluarga tercinta. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aziz M. Osman

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..