” Nasib baik budak tu ada idea dan bijak.. ” – Netizen

Video Aksi Seorang Ayah Memar4hi Anaknya Kerana Dapat Keputusan Ter0k Dalam Peperiksaan, Namun Tindakan Si Anak Buat Ayahnya Berdiri Terpaku. Alahai Bijak Betul Anaknya, Kelakar Sungguh !!

Dalam tempoh PKP ni, sudah pasti anak-anak tidak dapat pergi ke sekolah dan hanya belajar melalui aplikasi yang telah dikonfigurasi oleh cikgu-cikgu di sekolah, tetapi ibu dan ayah pun kena memainkan peranan penting. Dalam tempoh inilah ibu dan ayah dapat mengajar nilai-nilai yang penting kepada anak-anak.

Dengan adanya masa yang lebih dengan anak-anak, ibu dan ayah dapat memantau kerja sekolah yang diberikan oleh cikgu mereka dan bagaimana anak-anak menyiapkan tugasan tersebut. Ketika inilah  kita boleh nampak satu-satu perangai anak .

Bila suruh buat kerja sekolah, mula lah segala celoteh dan alasan yang diberikan. Rata-rata inilah yang dihadapi oleh semua ibu dan ayah pada tempoh PKP ini. Ada juga yang merakam gelagat harian untuk menunjukkan karenah anak-anak mereka.

Menerusi akaun Instagram Berita Kopak, telah dikongsikan satu video yang merakamkan adegan seorang ayah yang memar4hi anaknya kerana mendapat keputusan peperiksaan yang kurang memuaskan. Namun tindakan si anak membentangkan satu kain untuk mengelak daripada dir0tan membuatkan si ayah terpaku.

Jom tonton video dibawah :

Gelagat ayah dan anak ini buat ramai yang terhibur. Antara komen-komen netizen :

” Kenapa aku boleh teringat pasal z0mbi kampung pisang tetiba ni hahaha.. “

” Dah tak ada , zaman ni dah latih buat tiktok , dah besar jadi tikt0kers boleh banggakan mak ayah.. “

” Untunglah , kalau ade jenis ayah bendera dia tepis je.. “

” Teringat zaman kecik-kecik dulu kena puk0l guna r0tan.. “

” Nasib baik budak tu ada idea dan bijak.. “

” Mula-mula kesian dekat budak tu, last-last saya tabik terus.. “

” Bestnya family sporting, terbaik, bijak adik seorang ni.. “

Ramai yang menekankan sikap ketegasan seharusnya menjadi asas untuk mendidik anak-anak, tambahan lagi pada zaman sekarang, di mana anak-anak lebih cepat terdedah dengan sesuatu perkara disebabkan arus teknologi kini. Apa pun, tahniah adik kerana dapat mencuit hati para netizen.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..