” Kes1an bapak dia kena ceramah.. ” – Netizen

Gara-Gara Drama 7 Hari Mencintai 2, Bapa Kena Bebel Dengan Anaknya. Amboi Dik Bukan Main Lagi Warn1ng Ayah Tu, Gar4ng Sangat Dah Macam Mak – Mak !! 

Drama rantaian 7 Hari Mencintaimu 2 meneruskan kesinambungannya daripada siri pertama. Disiarkan di saluran TV3, drama ini mendapat sambutan hang4t daripada penggemar drama Melayu tempatan. Jalan ceritanya digarap dengan cukup kemas di samping lakonan hebat pelakon-pelakonnya.

Mengekalkan watak utama Mia dan Khuzairi, pelakon Shukri Yahya dan Siti Saleha diberi tugasan untuk menyempurnakan karektor ini. Drama yang sarat dengan kisah sayang dan k0nflik keluarga memberi banyak kesan di hati penonton.

Selain watak utama, watak-watak pembantu juga menguatkan lagi plot drama ini. Menerusi watak Kenit di mana menceritakan tentang kanak-kanak yang menjadi m4ngsa der4 kakak kandung dan abang iparnya buat ramai yang seb4k.

Meninjau akaun Instagram kongsi.viral, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat seorang kanak-kanak perempuan berbual dengan ayahnya. Bercerita tentang drama 7HM2 ini, si anak kecil ini nampaknya terkesan dengan watak Kenit itu. Bukan orang dewasa je terjeb4k sampai budak-budakpun suka drama sensasi ini.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat adik ini membebel pada ayahnya menarik perhatian netizen. Fuh cara warn1ng tu kalah isteri punya warn1ng lah. Antara komen-komen netizen :

” Dia punye pesan tu mcm seorang isteri ke suami.. “

” Comel nya ni mesti ikut gaya mak dia hahahaha.. “

” Dgn muka yg serious mcm mak2 nasihat KT ank2.. “

” Comei jer dia ingat kan ayah dia.. ‘cakap elok2 ngan anak ngan bini’ .. “

” Alolo comel nye dy.. mcm mak2 sgt.. “

” Comelnya.. dia nasihat kat ayah dia. pengaruh kuat ni hahahhaha.. “

” Tgn tu bile ckp mcm potensi nk jd makcik bawang dik.. hahahhaha.. “

” Si4n bapak dia kena ceramah. Kuat betul pengaruh ni drama ni haha.. “

” Terkej0t aku pesanan dia, macam seorang isteri ke suami.. “

Boleh tahan pedas juga nasihat anak pada ayahnya ni. Nampaknya drama 7HM2 ini benar-benar memberikan impak kepada penontonnya. Yang baik jadikan panduan yang bur0k jadikan sempadan. Semoga semua dapat mengawal emosi dan mengambil ikhtibar daripada setiap watak yang dipersembahkan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Kongsi.Viral, IG _7harimencintaimu2

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..