” Nampak sangat Syaikhul ni jenis penyabar.. ” – Netizen

Video Reaksi Anak Puteri Sarah Liyana, Syaikhul Islam Melayan ‘Us1kan’ Penjual Ais Krim Turki Buat Peminat Terhibur. Mujurlah Shark Junior Ni Cool Je. Good Boy Sangat !!

Bagi peminat aiskrim Timur Tengah Turki, ianya juga ada dijual dalam negara. Terkenal dengan cara ‘us1kan’ oleh penjualnya sebelum pembeli dapat menikmati aiskrim tersebut, membeli aiskrim ini sememangnya memerlukan kesabaran yang tinggi.

Meninjau akaun Instagram Puteri Sarah Liyana, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Syaikhul Islam ketika membeli aiskrim ini di tengah ibu kota. Kelihatan si penjual memusing-musingkan kon aiskrim sebelum ianya diberikan kepada Syaikhul.

Walaupun dius1k sampai terlompat Syaikhul untuk mencapai kon aiskrim, wajah si kecil ini tetap sabar melayani. Sesekali terlihat m1mik muka Syaikhul tersengih sambil mulutnya diketap dan memandang ke arah lain.

Adiknya Sumayyah pula hanya memerhatikan keren4h si penjual mengus1k abangnya itu sampai terlop0ng mulut. Rata-rata peminat juga ada berkongsikan pengalaman mereka membeli aiskrim ini dan ramai yang tidak dapat menahan sabar.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Syaikhul ini telah meraih perhatian peminat dan setakat sekarang hampir 20 ribu tanda likes direkodkan. Antara komen-komen peminat :

” Anak you karate dia baru tahu haha. Saya memang takkan beli aiskrim ni. Ger4m je kena main-main camtu. kurang sabar hehe.. “

” Bang, jangan sampai dia panggil Shark bang haha. Yang jual aiskrim tu tak tahu Syaikhul anak shark. Buat main main ek hehe.. “

” Haha muka dia tu macam sabar jela e. si adik tak put0s asa melihat nasib si abang dia. Sampai terlop0ng terus Sumayyah.. “

” Nampak sangat Syaikhul ni jenis penyabar. Yang si adik pun melop0ng je tengok, comel sangat dua beradik ni.. “

” Kalau bud4k jenis tak sabar mesti dah meraj0k dah. Alhamdulillah seorang yang penyabar hero Sarah ni. Comel reaksi Syaikhul melayan je.. “

” Ternganga adik kt tepi smbil tgk abg beraksi. kiut both of u anak. Dia buat muka mcm ayah dia time tak dpt tu, so handsome boy.. “

” Comel je ekspresi abang hehe. Baguslah dia seorang yang penyabar. tgok kesabaran kanak2 dari kecik kalau dia jenis cool.. insyallah dah besar itulah attitude dia.. “

” Sabarnya lahai, memang tinggi kesabarannya. Dia berusaha jugak nak amik tak put0s asa. Good boy abang.. “

Bak kata Sarah di kapsyennya¬† ‘ A little n0nsense now and then is cherished’. Bagus Syaikhul tenang dan sabar bud4knya. Semoga Syaikhul kekal begini sikapnya sehingga dewasa kelak dan jadi anak yang soleh selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Puteri Sarah Liyana

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..