Connect with us

Artis / Selebriti

” Mommy daddy menunggu penuh kesabaran nak tengok Issa bercakap lancar.. ” – Mia Ahmad

Mia Ahmad Kongsi Video Reaksi Anak Sulungnya, Issa Ketika Melihat Daddynya Ceder4. Alahai Prihatin Sungguh Issa Dengan Daddy. Mia Cakap Issa Dah Ada Rasa Emphaty. Hanya Yang Ada Anak Speech Delay Je Yang Memahami !!

Sebelum ini, pelakon Mia Ahmad pernah berkongsi cerita yang anak sulungnya, Sayf Issa disebabkan penggunaan gajet sejak bayi telah menyebabkan Issa mengalami masalah lambat bercakap, mudah hilang fokus dan tiada kemahiran sosial.

Ujar Mia, dia mulai sedar akan kes1lapannya dan menganggap dirinya sebagai ibu yang mementingkan diri sendiri pada ketika itu. Jika meninjau di akaun Instagram, Mia sering berkongsi video Issa sedang belajar di rumah bersama seorang guru.

Akui Mia, banyak Issa mula menunjukkan perkembangan yang memberangs4ngkan seperti kanak-kanak lain sekarang. Menerusi video terbaru, Mia berkongsi video yang memaparkan gelagat Issa ketika melihat daddynya yang mengalami kecedera4n.

Luah Mia di ruangan kapsyen, Mia dan suami menantikan penuh kesabaran untuk melihat Issa akan bercakap dengan lancar. Video tersebut telah mendapat banyak respon daripada wargnanet dan para peminat Mia.

Jom tonton video di bawah ini :

Di ruangan komen, para peminat memberikan kata-kata semangat buat Mia dan berkongsi pengalaman anak-anak masing-masing. Antara komen-komen menarik adalah :

” Anak sy pun SD. Mei nanti baru nak jumpa doc dekat hospital uia, (menanti giliran). Skrg tgh hntar terapi dkt mykids therapy centre dekat IM7, kuantan. Moga anak² kita membesar dgn bijak dan dipermudahkan.. “

” Allah hadirkan anak speech delayed sbb nk uji kesabaran ibu ayah… Mampukah kita sabar atau sebaliknya .. “

” Kira ok juga ada perkataan walaupun tak lancar.. Ank akak umo 6 thn baru blh ckp bila htr p sek tadika br ada dengar umi abah.. “

” Sabar ye Mia, insya Allah doa seorang ibu ni tiada hijab Issa pasti boleh sabar ye.. Saya phm sgt sbb saya ada anak mcm itu… Takpe insya’allah 1 day diakan bercakap jgk.. “

” Semoga Isa mudah bercakap lebih lancar.. Anak sy pun speech delay.. Now 7 yo masih ada perkataan yg pelat… More comfortable to communicate with English language.. “

” Anak sy pon speech delay Kak Ma, bila ada perkataan dia dah boleh ckp jelas rasa bersyukur sgt, setiap kali solat sentiasa doa terangkan hati anak supaya lancar bercakap.. “

” It’s ok mumy keep bercakap dengan dia hari². Nanti petah la dia.. keep talking dengan dia, bercerita dengan dia. Tanya apa² dengan dia supaya dia bercerita.. InshaAllah issa will go thru dis dan akan jadi sangat petah.. “

Ramai yang mendoakan Issa dan memberikan kata motivasi buat Mia. Sebagai ibu bapa, kita lah semangat untuk anak kita. Moga Mia akan terus memberikan semangat buat Issa dan semoga Issa terus membesar dengan sihat serta menjadi anak yang soleh buat kedua orang tuanya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG smia.ahm4d

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT