” Mix Melayu C1na rupanya. Sedapnya suara awak .. “

Gabungan Suara Dan Wajah Korean Look Peserta ICSYVMY3, Muhamad Shahmeer Buat Ramai Terpuk4u. Sampai Berdrama Jihan Muse Depan Stage. Ku Sangka Korea Rupanya Melayu. OppaMalay Sungguh !!

Kemeriahan rancangan hiburan I Can See Your Voice Malaysia sudahpun memasuki musim ketiga. Sambutan setiap musim amat memberangs4ngkan dan rancangan ini diteruskan untuk musim baru. Masih mengekalkan hos yang sama, Syuk Sahar dan Sean Lee suasana pasti gamat setiap minggu dengan jenaka mereka.

Bagi episod kali ini, penyanyi yang popular dengan lagu Shimmy, Andi Bernadee dijemput sebagai artis jemputan. Perlu memilih antara 6 orang peserta siapakah penyam4r dan siapakah penyanyi sebenar, tugasan Andi kali ini sedikit mencabar.

Dibantu oleh penyiasat jemputan yang terdiri daripada Dato’ Rosyam Noor dan Aprena Manrose, set menjadi gam4t dengan aksi lucu mereka. Ditambah lagi gelagat Jihan yang suka membuat lawak buat suasana semakin meriah. Pelbagai gaya penyam4r dipertontonkan sehinggakan Andi tersil4p membuat keputusan.

Menerusi akaun Instagram TV3 Malaysia, telah dikongsikan sedutan video untuk peserta bernama Muhamad Shahmeer. Mukanya yang seakan-akan Korea buat Andi terped4ya dan ters1lap menyingk1rkannya untuk ke pentas akhir. Namun apabila diberitahu nama sebenarnya lagi buat semua terkej0t rupanya orang Melayu. Oh my Oppa !

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen memuji kelunakan suara Shahmeer ini. Antara komen-komen netizen :

” Mix Melayu C1na rupanya . Sedapnye suara awak !.. “

” Terkej0t bila kenalkan nama, melayu rupanya. Terbaik.. “

” Dah lah handsome, pandai nyanyi pulakkk .. Oppamalay.. “

” Sedap suara dia tapi lagi best dia nyanyi lagu pencinta wanita waktu lip sync tu.. “

” Kalau dia masuk bigstage confirm ramai undi dia ni hahaha next Hanbyul.. “

” Really cute guyyy.. “

” Serious, terjat0h cinta pada pandang pertama Huhuhu.. “

” Sedap suara dia padu.. “

Muka jambu suara pun wow sangat. Patutlah sampai Jihan berdrama tengok Shahmeer nyanyi. Jejaka pujaan sungguh. Apa pun, kami di Berita Kopak mengucapkan selamat maju jaya buat Shahmeer dan semoga kerjaya nyanyiannya akan lebih bersinar selepas ini. Aamin..

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG TV3 malaysia, Youtube Channel TV9 Malaysia Official by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..