Connect with us

Artis / Selebriti

” May4t pun may4t la Ameena oii. Adoi berdekah tengok Umi serba salah nak sebut, haha.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Shakilla Khoriri, Ameena Sofia Membaca Ikrar Rukun Negara Buat Ramai Terhibur. Boleh Pula Ameena Sebut ‘ May4t’, Umi Pun Tahan Gelak Dengar. Comel Sangat Lah Ameena Ni !!

Bagi yang suka mengikuti pelakon Shakilla Khoriri pasti mengetahui yang Shakilla suka berkongsi perkembangan anaknya iaitu Ameena Sofia. Ameena membesar sebagai seorang anak yang aktif, petah bercakap dan gaya serta perlakuannya juga sangat comel.

Terbaru, meninjau di akaun Instagram Shakilla, telah dikongsikan video yang memaparkan gelagat Ameena sebelum pergi ke sekolah. Menerusi video itu, Ameena duduk di dalam kereta bersama Shakilla dan meminta Shakilla untuk bersama-sama membaca ikrar Rukun Negara.

Klik gambar untuk info..

Namun apa yang mencuit hati adalah ketika Ameena mahu menyebut perkataan rakyat tetapi dia menyebut perkataan ‘may4t’ . Mendengar apa yang disebut oleh Ameena itu, Shakilla menahan gelak. Perkongsian video ini telah menarik perhatian warganet.

Ramai yang terhibur mendengar apa yang dikatakan oleh Ameena dan ada juga meluahkan rasa kagum dengan Ameena kerana mengingati setiap Rukun Negara. Sehingga kini, video tersebut menerima ratusan komen serta puluhan ribu tanda suka sejak ia dimuatnaik ke akaun Instagram.

Tonton video di bawah ini :

Di ruangan komen, rata-ratanya menyukai perkongsian video gelagat Ameena membaca ikrar Rukun Negara. Antara komen-komen warganet adalah :

” May4t pun may4t la Ameena oii. Adoi berdekah tengok umi serba salah nak sebut, haha.. Cepattt semua kena ikuttt, love you Ameena cute sangattt.. “

” Terkejut tiba2… And therefore.. Dari bahasa melayu, tukar english, relax je dia cakap.. Comelnyaaa sgt.. Dh besar dah budak banyak cakap ni.. “

” Mula2 mummy ikut Ameena pastu Ameena ikut mummy, kyoott sangatt.. Aku minat betul part “cita-cita tersebut” berayun je haha.. “

”  Ya Allah 20 tahun dah aunty sendiri pun tak baca ikrar n rukun negara ni Ameena hahaha.. Ok kita angkat tangan sama2 la haha.. “

” Mesti ramai ‘mayat malaysia’ ikut Ameena baca ikrar kan, hahahaha penat makcik ketawa tengok video Ameena comel ni, hehe.. “

” Pleasela Ameena.. Hari2 layan keletah Ameena ni mmg tak bosan lah.. Ameena ikat rambut mcm tu sebiji muka mommy ehh.. Mulut pun banyak ckp mcm mommy.. “

” Mana nak cari orang nk g skolah baca ikrar dulu.. Betul2 semangat tinggi.. Alahaii, pandainya la kamu. Semoga terus jadi anak yang baik ye Ameena.. “

Klik gambar untuk info..

Alahai comel tengok gelagat Ameena baca ikrar. ‘May4t’ pun ‘may4t’ lah, janji Ameena ingat, bijak betul Ameena yang masih kecil boleh baca Rukun Negara. Apa-apa pun semoga Ameena terus membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah buat kedua orang tuanya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG shakillakhoriri

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT