” Masuk habuk lah mata tengok cara Chef melayan Cik Ani.. ” – Netizen

Video Dato’ Chef Wan Membawa Ibunya, Cik Ani Pergi Membeli Bel4h Buat Ramai Tersentuh Hati. Terbaiklah Chef Wan !!

Umum mengetahui bahawa Dato’ Chef Wan menjaga ibunya, Cik Ani sudah sekian lamanya. Sikap Chef Wan yang melayan baik ibunya sangat dipuji oleh ramai orang. Tambahan pula baru-baru ini, Chef Wan ada berkongsi khabar duka bahawa ibunya disahkan mengh1dap k4nser payud4ra.

Walaupun Chef Wan berasa amat sed1h namun dia rasa amat bersyukur kerana masih diberi peluang untuk menjaga ibunya yang kini sudah mencecah 89 tahun. Chef Wan akan membuat apa sahaja untuk ibu tersayang asalkan si ibu berasa gembira.

Meninjau ke akaun Instagram, Chef Wan ada memuatnaik sebuah video ketika dia membawa ibunya membeli barang keperluan seperti kasut. Cik Ani dibawa ke sebuah pasaraya dengan menaiki kerusi roda kelihatan tersenyum apabila dibawa membeli bel4h.

Dengan kapsyen yang agak menyentuh perasaan yang turut menyedarkan kita tentang tanggungjawab sebagai seorang anak, sesiapa sahaja akan berasa seb4k melihat cara layanan yang diberikan oleh Chef Wan. Begitu bahagia hati seorang ibu apabila dilayan sebegini.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Shopping for mom shoes, bra and panties. Semasa kecil puas ibu dan bapa kita menjalan kan tanggung jawab mereka. Bila Allah terbalik kan nasib kita maka ini ada la giliran kita untuk menjalan kan tanggung jawab yang sama. Tak kira la anak lelaki mau pun perempuan. Tak perlu la nak berkira kira siapa yg melakukan kebajikan itu sesama adik beradik. Mana yang lebih kemampuan biar la mereka yg menjalan kan tanggung jawab itu. Pahala akhirat ini Allah beri percuma setiap hari didunia lagi. Dia sudah janji tak akan miskin mereka yang suka menberi biar pun satu mangkuk sudah pecah pagi ini.🙈😂😂😂😂 This is life everything come and go. Nothing is indispensable. Most important bila kita menutup mata nanti yg kita bawa ada lah memory yg manis akan kebajikan yg kita sudah lakukan di dunia ini. Semuga dosa2 kita Allah ampun kan kita juga diatas perbuatan2 kita yg baik didunia. Insyallah. #cikanisayang

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Sikap dan peng0rbanan yang dilakukan oleh Chef Wan sebagai seorang anak amat menyentuh hati ramai orang. Ramai memuji Chef Wan sebagai seorang anak yang baik. Antara komen-komen yang diberikan netizen :

” Subhanallah chef… you are such a good son. May Allah always bless you and families. I always adore the way how you treat your mom. No wonder she loves you and rezeki chef sentiasa murah.. “

” Pndi Dato pilih kasut cik ani. Klau sy pn akan pilih kasut cam 2 jgk utk usianye, keselesaan and keselamatannye.. Dato’ is one of my examples or idols, I really like the way dato treats your mother is like an angel .. “

” Alhamdulillah Chef sentiasa dulukan Cik Ani dan rahmat serta rezeki dari Allah xkn berhenti untuk Chef. Simple dan classy design kasut yg Chef pilih untuk Çik Ani mmg sesuai sgt2 untuknya. Seronok dan happy tgk senyuman Cik Ani, bib tau dia amat sygkan Chef, apa sj pilihan Chef utk dià sentiasa akur sbb dia tàu pilihan Chef utknya àdalah yg terbaik. Jgn lupa lunch ya dear chef.. “

” Betul tu Dato Chef Wan.. Yg pecah tak boleh buat ape dh.. Dgn parents jgn berkira In Shaa Allah berganda2 rezeki Allah bgi… Hi Cik Ani how are you today.. “

” Masuk habuk lah mata tengok cara Chef melayan Cik Ani.. Salute DCW… Semoga Allah sentiasa melipatgandakan pahala buat DCW. Bahagiakan mak di hujung² usia beliau… Kongsi kebaikan pada kami semua. All the best to u.. “

” Memang setiap ibu tak mengharapkan apa2 balasan darlpada ank2, tapi haruslah juga kita menghargai ibu semampu kita, menggembirakan ibu bapa pahala yg tak ternilai.. syurga blsn nya.. “

” Masya Allah DCW, u have taught me byk in ur everyday routine in life. Now even I dah takde parents but I masih ada mother in law who is now dementia. I will do my best in care and support her in my ability. Trima kasih chef kerana menyedar kan kita yg alpa nie. Mak mertua pon mak kita jgk.. “

Sikap Chef Wan yang menjaga ibunya yang sudah uzur harus dijadikan teladan untuk anak-anak di luar sana. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga segala urusan Chef Wan dalam mengurus ibunya dipermudahkan dan semoga Cik Ani diberikan kesihatan yang berpanjangan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Chef Wan

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..