Connect with us

Artis / Selebriti

” Lembut je suara Bilal, pandai pula tu.. ” – Netizen

Video Anak Neelofa, Muhammad Bilal Sedang Belajar Dengan Cikgunya Raih Perhatian Ramai. Wah, Memang Budak Bijak Lah Bilal Ni. Semua Bilal Pandai Sebut. Part Bilal Sebut Banana Dan Monkey Tu Comel Suara Dia !! 

Meninjau ke akaun Instagram Lofa World, perkongsian sebuah video yang memaparkan Muhammad Bilal sedang belajar sambil bermain telah meraih perhatian ramai. Bilal sedang belajar untuk mengenal objek pada gambar yang ditunjukkan pada blok mainan tersebut.

Walaupun baru berusia setahun lebih, Bilal sudah pandai menyebut dan mengenali objek-objek yang ditunjukkan. Bilal menyebut ‘ monkey ‘ dan ‘ banana‘ . Alahai, comel dan lembut sungguh suara Bilal seperti suara uminya yang lemah lembut.

Klik gambar untuk info..

Video ini diambil menerusi Instastory Neelofa dan perkongsian video ini telah menerima lebih 1 ribu tanda suka daripada warganet sejak ia dimuatnaik buat masa ini. Kanak-kanak seusia Bilal ini sememangnya mudah mengingati dengan apa yang dipelajarinya.

Oleh itu, sebagai ibu bapa adalah amat penting menerapkan ilmu pengetahuan yang baik buat anak sejak dari kecil lagi. Dengan meluangkan masa mengajar anak sambil bermain dapat merangsang perkembangan anak-anak dan menjadikan anak lebih bijak.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, ramai yang memuji cara didikan Neelofa dan suami terhadap Bilal. Antara komen-komen yang diberikan :

” Clever boy Abg Bilal. Masyaallah tabarakallah. Brilliant + soft spoken. MasyaAllah..comel nyo.dgn rambut mushroom dia tu .. “

” Ala Bilal cptnya mmbsr… tinggi orgnya gebu gebas, cerdik pulak tu tenang je dia mnjawabkt.. Makayahnya cerdik… susun jadual harian anak.. “

” Aamiin Ya Rabb Saya tumpang gembira buat Muhammad Bilal dan terima kasih lofa doakan anak2 kita juga..  comel.. “

” Nsem boi nie so bijak lah.. Wah bilal home school ye.. MasyaAllah Bilal, ank Ummi Abah yg hensem & smart.. masyaallah Tabarakallah  Bilal.. “

” MasyaAllah bijak bilal.. bila ibunya tak prnh berhutang A masa sek dulu.. lahir ank yg bijak pintar.. Comelnya pakai baju mickey mouse.. “

” MasyaAllah lembut je suara Bilal, pandai pula tu.. MasyaAllah bilal bijaknya comel besar bdn dia .. mana lah nk cr tutor for kid 2years old mcm ni.. “

” Kejap je bilal dh besar..bijak lak tu. geyam nyer tgk baby bilal ni.. omel sgt .. ishh…pelupoh muntot tu kanggg.. comel bilal.. “

Klik gambar untuk info..

Alahai, makin besar makin bijak lah Bilal ni. Tak sabar pula hendak mendengar lebih banyak suara Bilal bercakap. Semoga Muhammad Bilal membesar dengan sihat dan menjadi anak yang membanggakan kedua ibu bapanya. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber :  IG Lofa World

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..

Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..
Klik gambar untuk info..

Trending

Copyright © Berita Kopak

##FREAKOUT