” Langkah-langkah penceg4han v1rus C0v1d 19. First jangan pegang t0mbol pintu.. “

Aeril Zafrel K0ngsi Vide0 Cara Mengatasi J4ngk1tan Virus Yang Tul4r Buat Netizen Tertawa. Ada-Ada Sahaja Idea Aeril Ni. Kreatif Sangat !!

Wajah kacak pelakon ini sering menarik perhatian ramai. Sekalipun sudah berumahtangga, namun popularitinya tidak pernah merund0m. Aeril Zafrel atau nama sebenarnya Suhairil bin Sunari adalah anak kelahiran Johor. Aktif sebagai pelakon, model dan duta produk.

Beliau juga giat dalam perniagaan berasaskan kosmetik bersama isterinya Wawa Zainal dibawah nama Wawa Cosmetics. Aeril mempunyai jumlah pengikut yang ramai di akaun sosial miliknya yang mana sehingga kini 4.3 juta orang mengikuti akaun Instagramnya.

Sentiasa alert dan prihatin dengan 1su-1su semasa, pasti ada sahaja gelagat Aeril yang membuatkan ramai tertawa. Sebut sahaja apa isu terkini, pastinya nama Aeril akan diingati peminat kerana gaya dan penyampaian maklumatnya yang selalu berbeza dari orang lain.

Menerusi akaun Instagram, Aeril Zafrel telah berk0ngsikan satu video tentang cara penceg4han v1rus C0v1d-19 yang tul4r sekarang. Memandangkan semalam tul4r mengatakan kucing dan anj1ng adalah binatang yang tidak akan dij4ngkiti v1rus ini, Aeril seperti biasa yang sentiasa up to date menghasilkan video pendek ini. Menarik !

J0m tont0n video di bawah :

https://www.instagram.com/p/B9x02c_gtz7/

Rata-rata netizen terhibur dengan gelag4t Aeril ini. Antara k0men-k0men netizen :

” Ad0ii . Macam-macam lah Hero kita ni.. “

” Mentang-mentang la kucing dengan anj1ng da disahkan takkan kene c0v1d hahahaha.. “

” Good idea . Lepas nie sibulus jadi m4ngsa.. “

” Kreatif betul.. Lawak pun ada.. “

” Betul jugak kan . Nak cari kucing terbi4r jap buat b0dyguard untuk elak c0v1d 19 lah camtuh haha.. “

” Semalam aku ada baca, WH0 – pertubuhan kesihatan sedunia mengesahkan v1rus c0r0na tidak mereb4k kepada kucing dan an1ng. Serta tidak terseb4r melalui kucing dan anj1ng. Aku baca kt page persatuan haiwan malaysia.. “

Berikutan informasi dari Persatuan Haiwan Malaysia-Malaysia Animal Ass0ciation yang disiarkan pada 14 Mac tentang isu ini memberi ilham kepada Aeril untuk berk0ngsi dengan cara menggunakan aplikasi Tik T0k yang sememangnya fam0us sekarang.

Aeril ni memang selalu cepat kalau bab-bab vir4l ni. Sentiasa lig4t memikirkan cara untuk dia sama-sama share bersama peminat namun dengan caranya yang tersendiri. Terbaik Aeril. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga keadaan akan kembali kepada biasa dan wab4k ini dapat diatasi secepat mungkin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aeril Zafrel, FB Pages Persatuan Haiwan Malaysia by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..