” Jujur cakap, saya memang tak nak ani4ya orang lain yang tengok video saya makan.. ” – Janna Nick

Janna Nick Luah Kes4lnya Pada Sikap Sesetengah Peniaga 0nline Yang Kurang Menyenangkan. Bersabarlah Janna, Takpe Ramai Yang Menyokong Tu !!

Pada zaman serba moden kini, semuanya di hujung jari. Baik dari sebagai pembeli mahupun sebagai penjual, segalanya dilakukan secara 0nline. Rata-rata kini peniaga online memilih untuk berniaga barang makanan kerana permintaan dan mudahnya untuk menjual makanan berbanding barangan.

Sebagai tarikan, artis-artis dan selebriti popular sering dijadikan marketing paling p0wer untuk menarik perhatian dan sales dari pembeli. Salah seorang artis yang menjadi buru4n adalah Janna Nick. Memandangkan dirinya yang popular dan memiliki jutaan peminat, Janna dilihat sebagai penar1k.

Janna yang melayani semua peniaga 0nline dengan baik dan menerima makanan yang dihantar dengan hati terbuka. Namun menjadi isu apabila ramai di antara mereka yang mula memberi tek4nan seakan mem4ksa untuk segera membuat review tersebut. Janna agak terkil4n dengan sikap ini kerana baginya dia perlu jujur pada peminat yang menonton videonya.

Menerusi akaun Instagram, Janna Nick telah berkongsikan satu video yang memaparkan luahan hatinya tentang isu peniaga 0nline. Terlalu banyak yang menghantar pr0duk makanan kepadanya untuk dibuat review namun akhirnya menjadi suatu tek4nan kerana Janna kerana seakan-akan menekan-nekan dan memaks4 untuk post review tersebut.

Jom tonton video di bawah :

View this post on Instagram

Assalamualaikum kepada semua.. Saya repost balik IG STORY saya supaya semua tak salah faham… Sy mintak maaf Kalau saya bangkit kan isu ni… • ( Kalau ada Yang DM, “ janna saya nak mintak janna promote business sy, janna saya nak janna review makanan saya” ) • Saya memang tak buat.. • • Tapi Kalau ada Yang DM ( janna , saya nak bagi janna rasa makanan saya..harap janna sudi ) • Saya akan terima & Saya akan post Kalau memang sedap…. • • Jujur cakap, Saya memang tak nak aniaya orang lain Yang tengok video Saya makan…lepas Tu “ TAK SEDAP “ Tapi Saya cakap “ SEDAP “…. • • Jangan risau ok..Saya pun selalu scroll2 IG business and beli makanan Yang Saya teringin…even Saya beli pun…kalau memang sedap..Saya akan tetap buat shout out.. • • Tak ada isu RIMAS ke TAK RIMAS… Cuma peti ais rumah saya dah penuh..😭 sampai mak Saya bising la Sb banyak sangat makanan orang hantar…Saya bersyukur sangat…orang bagi makanan…Tapi bagi la pada Yang lebih memerlukan…kalau Saya nak…Saya akan beli ok? Kalau nak bagi jugak…bagi je la…kalau sedap Saya akan cuba tolong & post…insyaAllah… Ampun 🙏 @sephia.my @whitefluffy.my

A post shared by Janna Nick (@jannanick) on

Rata-rata netizen bersetuju dengan lu4han Janna ini. Antara komen-komen mereka :

” Yezza Janna I setuju dengan you.. Don’t w0rry u just ign0re je orang-orang macam tu. Tak sepatutnya jadi commitment pulak pada you. Da macam tak ikhlas pulak.. “

” Hmm kalau nak harapkan bal4san baik tak payah bagi.. Buat baz1r je.. Bagi tu kena laa ikhlas.. “

” Yup. Betul. Even kalau kita orang biasa. Makan dekat tempat sekian-sekian. Kalau tak sedap takkan kita nak recommend pada orang. Nak berniaga pun kena jujur dan ikhlas. Dah memberi tak perlu harapkan bal4san.. “

” Betul tu, setuju sangat dengan apa yang Janna cakap. Sebab kita pernah terjeb4k dengan review makanan dari artis yang sangatlah popular, dia cakap sedap sampai vir4l lah.. Tapi bila kami makan, hamp4nya perasaan takleh citer la.. “

” Setuju.. Sebab pernah terbeli makanan, yang depa dok guna artis review cakap sedap.. Tapi hakikatnya besa ja, pastu harga pun boleh tahan.. “

Tidak salah untuk memberi namun perlulah diiringi dengan rasa ikhlas. Seperti kata Janna reviewnya percuma dan dia perlu jujur dengan setiap rasa yang sebenar supaya tidak ada yang rasa tert1pu. Moga penjelasan Janna boleh meler4ikan kekusutan. Moga semua peniaga 0nline sama-sama berniaga dengan keikhlasan dan kejujuran.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Janna nick

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..