” Ingat kain batik tadi, baru nak mintak sehelai.. ” – Rozita Che Wan

Kongsi Video Hiasan Atas Roti Yang Dibuat, Ramai Memuji Nabila Huda Sangat Kreatif. Woww.. Orang Dah Seni, Atas Roti Pun Dia Boleh Berkarya. Hebat Betul Abil !!

Nabila Huda, nama anak seni yang bakat lakonannya tidak dinafikan sangat terbaik. Mampu membawa pelbagai watak dan menjiwainya watak yang diberikan telah membuat ramai penerbit drama mempercayai hasil dan mutu lakonan Nabila Huda. Siapa sangka anak sulung kepada penyanyi Amy Search telah berada di dunia hiburan melebihi sedekat.

Sepanjang kerjayanya sebagai pelakon, Nabila atau lebih mesra dikenali sebagai Abil telah menerima pelbagai anugerah dan pencalonan di dalam kerjayanya sebagai pelakon, seperti persembahannya dalam fielm Munaf1k, Abil telah berjaya memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-28.

Untuk rekod, Abil berkahwin sebanyak dua kali iaitu, perkahwinan pertamanya bersama  Zaidi Zailani pada 2008 dan dikurniakan seorang anak perempuan, namun mereka telah sah berp1sah pada tahun 2011. Manakala pada tahun 2015, Abil telah sah bergelar isteri sekali lagi buat kali kedua kepada Mohd Izwan Johar seorang tauke kafe hipster.

Memandangkan kini banyak masa terluang, Abil sering berkongsi kepada ramai hasil masakannya di Instagram.  Terbaru, Abil telah berkongsi satu video dan gambar yang memaparkan dia telah membuat roti. Paling menarik, roti yang dibuat  oleh Abil itu turut dihiasi dengan corak bunga daripada tomoto, cendawan dan daun sup.

Tonton perkongsian video dan gambar oleh Abil di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

Before & After 🌿

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Hasil pekongsian video dan gambar oleh Abil itu, Abil telah mendapat pujian oleh warganet kerana Abil begitu kreatif menghasilkan corak yang begitu cantik di atas roti yang dibuat olehnya itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Tengok video ni dengan background music tu aku rasa macam kat Rome sekarang ni.. “

” Kalu dah namanya anak seni… Berseni sungguh !!! Cantek sgt.. “

” Ingat kain batik tadi .. Baqu nak mintak sehelai, beda bekemb4n pagi raya.. ” – Rozita Che Wan

” Nice.. Cantik utk d mkn tp mcm syg utk d mkn. Cantik utk perhiasan.. “

” Cantiknyaaaaa boleh jadi motive kain.. “

” Wowwwww cik abil !!!! Another level ni.. “

” Lama sikit pkp blh kompom masuk Masterchef.. “

” Aaahhh sedap nampak.. Creative.. “

Wowww.. Memang cantik betul kek Abil. Kreatif betul lah. Rupanya selain berbakat dalam bidang lakonan, Abil ini sebenarnya mempunyai bakat terpendam iaitu pandai memasak dan kreatif dalam mencorak hiasan. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Abil sentiasa bahagia bersama keluarga tercinta. Aamin.

 

Silakan SHARE..

Sumber : IG NabilA Huda by Berita Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..