” Faz dah kena prepare untuk kehil4ngan mak faz.. ” – Fazreen Rafi

Pelakon Fazreen Rafi Kongsi Video Bersama Arw4h Ibunya Pertama Kali Setelah Mengetahui Ibunya Menghid4p K4nser Tahap Empat Buat Ramai Seb4k. Part Fazreen Pel0k Ibunya Memang P1lu Sangat Tengok !!

Dua hari yang lalu, dunia hiburan tanah air telah menerima perkhabaran bahawa ibu pelakon Fazreen Rafi telah kembali ke rahmatullah. Khabar duk4 itu telah dikongsikan sendiri oleh Fazreen atau lebih dikenali sebagai Faz menerusi akaun Instagram miliknya.

Untuk pengetahuan, ibu Faz, Sutinah binti Sahari telah disahkan menghid4p k4nser us0s tahap empat pada tahun lalu. Namun Allah lebih sayangkan ibu Faz, pada hari raya kelima, ibu Faz telah menghembuskan nafas terakhirnya selepas azan waktu asar.

Fazreen yang merupakan pelakon mula dikenali ramai setelah berlakon dalam drama ‘ Spa Q’  pada tahun 2007. Faz yang lebih banyak bergiat aktif di televisyen menerusi drama-drama telah mendirikan rumah tangga bersama Syarifah Marlina Asyikin Syed Hassan dan dikurniakan 4 orang cahaya mata.

Terbaru, setelah perginya ibu tercinta, Faz telah berkongsi satu video yang telah dirakamkan oleh dirinya sendiri pada tahun lalu bersama ibunya ketika berada di hospital. Video itu menunjukkan mereka setelah keluar berjumpa doktor dan mengesahkan bahawa ibunya telah menghid4p k4nser usus tahap empat.

Tonton perkongsian video oleh Faz di bawah ini :

View this post on Instagram

Tahun lepas raya ke 6 or ke 7.. dpt result dr doc yg sahkan mak faz kena cancer usus stage4 .. time nie faz baru lepas nangis tp bila jumpa mak faz, faz cuba sedaya upaya utk sorok sbb xnk dia sedih kiashnya faz lari jumpa doc balik tanya details pasal condition mak faz apa yg faz faham cancer nie xde ubat, chemo adalah utk kita membeli masa hayat dia.. faz redha.. faz tanya jangka masa yg faz ada utk mak faz.. doc ckp kalau ikut pengalaman 6bulan ke 2tahun.. itu yg buat faz berderai air mata tp dlm vid nie faz mmg cuba control dpn mak faz n faz tau ini lah moment paling sedih dlm hidup faz sbb faz dah kena prepare utk kehilangan mak faz.. start dr situ faz tekad utk buat yg terbaik utk mak faz sbb faz rasa itulah raya terakhir faz dgn ibu kesygan faz.. alhamdullillah mak faz kuat,faz dpt beraya dgn mak faz lagi tahun nie 2020.. walau 10hari sebelum raya dpt result scan cancer mama faz makin teruk n doc ckp dgn faz prepare for the worst.. 10hari sebelum raya mmg hari yg paling faz risau dlm hidup faz.. kalau dpt col dr papa n adik beradik sebelum angkat tue mmg laju jantung faz risau yg amat sbb faz mmg dah pasang niat faz nak ada disisi mak faz, faz nk tgk sendiri mak faz hembus nafas terakhir.. alhamdullillah termakbul semlm khamis 28/5/2020 tepat2 habis azan asar dlm dua min mama faz hembus nafas terakhir.. terima kasih mama jaga faz selama nie.. x mungkin faz akn lupakan mama sbb mama lah wanita terbaik yg ada dlm hidup faz.. walau faz rasa faz dah buat yg terbaik masa mama ada, tp skrg nie faz rasa x cukup x mungkin cukup.. faz akn sentiasa doakan mama sbb faz yakin doa faz akn sampai mama jgn risau ye ini je yg faz dpt tolong mama skrg.. love u mama..

A post shared by FAZREEN RAFI (@fazrenrafi) on

Rata-rata netizen turut seb4k melihat perkongsiaan video dan nukilan oleh Faz itu. Para netizen turut mengucapkan takziah kepada Faz. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Abg faz, semoga tabah menjalani hidup mendatang. Doa anak soleh sentiasa menjadi bekalan mama abg faz. Salam takzi4h.. “

” Alhmdulillah… U’ve done ur duty as a son very well. Doa anak lelaki tiada hijab. InsyaAllah moga tenang & damai r0hnya di sana.. ” 

” Stay str0ng… Insyaallah do ank soleh akn bantu mama.. “

” Allahu. Moga ibu Faz bersama dgn org beriman. Kita senas1b. Sama-sama kita doakan parents kita ya. Be strong.. “

” Sedihnya baca.. innalillahiwainailahirajiun salam takzi4h moga arwah di tempat kan di kalangan kekasihNya amin.. “

” Fazrin.. Terasa seb4k dengan kisah anda ini.. “

” Salam.takzi4h… Sd1hnya….. Dlm dunia ni ibu kita tiada pnggnti… Smoga arwah ibu ditmptkn diklgn mereka2 yg beriman… “

Seb4k melihat luahan dan perkongsian video oleh Fazreen itu. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Faz sekeluarga sentiasa kuat dan tabah akan apa yang dilalui ini. Semoga arw4h ibu Fazreen ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aamin. Al- Fatihah (dibaca )

Silakan SHARE..

Sumber : IG Fazreen Rafi

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..