” Gini ke cara ko berniaga .. ” – Datuk Aznil

Kerana Terima Makanan Yang Dipesan Tidak Sama Seperti Makanan Review, Datuk Aznil Bid4s Sikap Peniaga Online. Mar4h Betul Paknil Kali Ni. Kerana Nila Setitik Habis Susu Sebelanga !!

Perniagaan online antara aktiviti ekonomi yang paling laris dan cepat mendapat pulangan pada masa kini. Apatah lagi di kala PKP, rata-rata masih tak0t untuk keluar membeli dan berpusu-pusu dengan orang ramai. Jadi perkhidmatan jualan makan online pasti dicari.

Dalam melariskan makanan yang dijual, seringkali peniaga dalam talian sering menggunakan artis dan selebriti sebagai medium pemasaran mereka. Modulnya sama memberikan makanan secara percuma untuk selebriti membuat review di akaun sosial dan tag nama peniaga berkenaan.

Salah seorang artis yang menjadi tumpuan adalah Datuk Aznil Hj Nawawi atau Paknil. Sering membuat review secara percuma tanpa apa-apa bayaran dengan niat untuk membantu peniaga, lain jadinya apabila ada peniaga yang tidak mengekalkan rasa dan mutu makanan sebagaimana review yang telah dibuat. Ini membuatkan Paknil kecew4.

Menerusi akaun Instagram, Datuk Aznil telah berkongsikan satu paparan perbualan antara beliau bersama seorang peniaga online yang pernah Paknil review makanannya. Merasakan ianya sedap, Paknil membuat reorder namun hasilnya amat mengecew4kan.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian Paknil ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen :

” Sama macam saya. Sebab tu saya pilih. Dan ya saya pun dah mal4s nak review sebab ramai ambik kesempatan.. ” – Nouruldepp

” Sed1h… Teruskan usaha menolong yang memerlukan paknil… “

” Sabar la paknil, manusia.. Yang penting paknil jujur.. “

” Yeassss support artis yang Jujur bagi review! Orang bisnes jangan amik kesempatan atas populariti artis.. “

” Saya pun terkena.. Tengok review bukan main.. Dapat kat kita aduuss.. “

” Alahai kenapa macam ni..??? Kesi4n pada yang jujur meniaga.. “

Ber4ng betul nampak Paknil dengan ketidakjujuran sebegini. Lagi tidak keru4n Paknil memikirkan dikatakan tidak jujur dalam membuat review oleh peminat. Moga peniaga online yang lain akan menjadikan ini sebagai panduan dan peringatan. Yang penting kejujuran dalam berniaga, Insha Allah akan berkat perniagaannya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Datuk Aznil Haji Nawawi

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..