” Em0si kadang terg4nggu, kadang ok.. ” – Aimi Jamel

Kerana Rindukan Anak-Anak Yang Jauh Di Kampung, Isteri Issey Fazlisham, Aimi Kongsi Video Anak-Anaknya Mengaji. Perkongian Aimi Buat Ramai Yang Seb4k Dan Tersentuh, Terus Bersabar Yer Aimi !!

Oleh kerana peningkatan wab4k COv1d-19, kerajaan telah melaksanakan perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB) di kebanyakan negeri dari 9 Nov hingga 6 Dis. Malah dengan terjadinya keadaan ini, pasti membuatkan sesiapa yang berjauhan bersama keluarga turut merasai sed1h.

Begitu juga turut dialami oleh isteri penyampai radio, Issey iaitu Aimi. Untuk pengetahuan, Aimi kini telah pun menetap bersama Issey di Kuala Lumpur dan bekerja di sana. Namun anak-anak Aimi pula berada di kampung halaman di Kelantan.

Meninjau di akaun Instagram Aimi sebelum ini, dia telah berkongsi paparan berbualan anak-anaknya menerusi aplikasi Whatsapp kerana pada hujung bulan lalu dimana anak-anaknya bertanyakan bilakah Aimi akan pulang ke kampung untuk bertemu mereka.

Terbaru, Aimi sekali lagi berkongsi video yang memaparkan anak-anaknya yang sedang membaca surah Al- Mulk. Tulis Aimi, perasaanya adakala tidak kuat apabila berjauhan dengan anak-anak, namun dia seharusnya kuat untuk menempuh ujian ini.

Tonton perkongsian video tersebut di bawah :

Perkongsian video oleh Aimi itu terut mendapat perhatian para netizen. Di ruangan komen, ramai yang turut memberikan kata-kata semangat kepada Aimi. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Sabar ya kak Aimi, memang sed1h sbb berjauhan dengan anak, lagi-lagi sebelum ni tak pernah berjauhan, semoga kak Aimi kuat ya.. “

” Semoga mama kuat ya, jangan sed1h-sed1h, pasti akan ada hikmah selepas ini. Semoga anak-anak Aimi sihat kat sana.. “

” Di sni hati seorang ibu merindui anak-anaknya, dan di sana, anak-anak merindui menanti kepulangan ibu tercinta, moga terus kuat Aimi.. “

” Ya Allah seb4k bila baca posting kat ig Aimi, memang paham sangat Aimi rindukan anak-anak, lama kan dah tk jumpa.. “

” Kuatkan semangat untuk anak-anak Aimi, jgn down, nanti ana-anak kat sana pun sed1h.. InsyaAllah, pas hbs pkpb ni, dah boleh balik kelantan.. “

” Semoga kita semua kuat dlm ujian Allah ini. Anak2 juga kuat…kita berdoalah agar Allah sentiasa jaga mereka utk kita.. “

” Bersabarlah… Allah uji sb Allah syg Aimi, Issey dan anak-anak… Keep strong Aimi demi anak-anak ya… sy tahu Aimi akan kuat.. “

Seb4k baca luahan hati Aimi itu, yalah kan seorang ibu mana yang kuat kalau berjauhan dengan anak-anak, lagi-lagi tempoh yang lama. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan Aimi dan Issey akan terus kuat dan tabah, insyaAllah pasti ke depan akan ada sinar kalian sekeluarga. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aimi Jamel

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..