” Duk dengan mak tiri, macam tu lah. Mana sama macam duk dengan mak sendiri.. ” – Faezah Elai

Faezah Elai Kongsi Cerita Realiti Wanita Berstatus Ibu Tiri Di Mata Masyarakat. Banyak Betulnya Apa Yang Faezah Katakan Ni !!

Siapa tidak kenal dengan pelakon cantik Faezah Elai. Pelakon berketurunan Punjab Thai ini memiliki wajah kacukan yang menawan dan manis dipandang. Faezah mula dikenali ramai menerusi drama Sutera Maya. Faezah menamatkan zaman bujangnya dengan menikahi pengarah terkenal Heykal Hanifah.

Umum mengetahui, Heykal semasa mengahwini Faezah adalah berstatus duda anak tiga. Setelah berkahwin, Faezah turut menjaga ketiga-tiga anak tirinya ini yang bernama Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam. Menerusi perkongsian hidupnya dengan Heykal, Faezah dikurniakan dua orang puteri diberi nama Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinna.

Meninjau akaun Instagram Faezah Elai, telah dikongsikan satu kapsyen yang panjang lebar bercerita mengenai pancar0ba sebagai seorang ibu tiri. Berbagai perspektif dan pandangan daripada masyarakat ditujukan kepada ibu tiri dan selalunya ianya bersifat negat1f.

Faezah turut bercerita bukan mudah untuk menjadi seorang ibu tiri dan perlu berhadapan dengan berbagai dug4an dan cab4ran. Namun katanya ianya bukanlah berkenaan kisah hidupnya kerana kehidupannya sangat bahagia bersama anak-anak tiri yang begitu memahami antara satu sama lain.

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Very long caption for Stepparents.. Being a stepmom is not an easy job.. Misunderstood by society,the roll receives little recognition.. If something goes wrong with ur stepchildren,u are the one to be blame.. Society will say “Dok ngan mak tiri,mcm tu lah.. mana sama mcm dok ngan mak sendiri..mesti stress ngan mak tiri la tu” But if they succeed,all the credit will be given to the biological mother.. Depa akan kata “Look!! Even though she’s a single mom but she managed to educate her children.. how impressive!! Strong women!!” Walau hakikatnya anak2 dok ngan mak tiri.. 🙄 What kinda mentality is this?? Ni bukan zaman cinderella mak tiri buat naya kt anak tiri.. Its 2020!! Lani anak2 tiri lg byk korey drp mak tiri,silap sikit viral.. . Dont get me wrong,i’m not talking about my life stories.. I’m blessed to have 3 stepchildren who are very understanding.. Yes.. indeed I have been taking care of my stepchildren since I got married.. I have a lot of respect for their mother's feelings and because of that I never shared any pounds about my stepchildren because I was worried that their mother would be upset with them.. . Stepmoms deserve the same respect a mother would receive,they pour all of their time,energy and love into a child that they didn’t even create.. . So to all moms,if ur children have a stepmom that cares for them,u are one lucky mother!! Free ur child from loyalty.. tell them its ok to love ur stepparent..bukan cucuk anak suruh benci tp hg tk bela anak hg,mak tiri yg bela.. . So STEPMOMS remember this, anyone can be a mom.. it takes a fearless warrior to be a STEPMOTHER!! . BEING A MOTHER DOESNT REQUIRE BLOOD.. IT REQUIRES BEING THERE FOR SOMEONE U LOVE.. . P/s : mak tiri,jaga lah anak2 tiri tanpa mengharapkan apa2 bila ampa dh tua.. buat lah dgn ikhlas sbb klu mengharap,nanti sendiri kiciwa.. . #stepmomlife #stepparentsmatter #iamawarrior #proundstepmom #feelingblessed #alhamdulillah #faezahelai #iamastepmom #lovelovelove #positivevibes

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Perkongsian Faezah ini telah meraih perhatian ramai netizen dan ramai yang ikut bersetuju dengan luahannya itu. Antara komen-komen mereka :

” Betoi sgt… tak yah mngharap sgt bila depa dah besaq.. tatang mcmana pun , mak depa jugak baguih.. “

” Mothers and everyone who pik0l tanggungjawab as mother figures should be respected.. “

” Tak semesti nya mak tiri jah4t. Zaman dah berubah.. “

” Exactly sis. im a stepm0m also. i can relate your caption.. “

” Sokong sangat apa yg faezah elai ckp tu.. hanya yg mengal4mi akan memahami.. semoga semuanya baik2 saja… insya Allah aamiin.. “

” Very be positive vibes, So inspired. Tq faezah elai for sharing this story.. “

” Couldn’t agree more.. I feel u dear.. “

Tidak semua ibu tiri itu jah4t dan tidak wajar menilai daripada luaran kerana setiap kisah kehidupan tidak sama jalannya. Tidak semua ibu tiri itu berwatak menak0tkan dan berlaku kej4m kepada anak-anak tirinya. Masih ramai ibu tiri yang menyayangi anak-anaknya tanpa batas. Apa pun, semoga Faezah Elai sentiasa gembira dan bahagia bersama keluarga tersayang. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Faezah Elai

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..