” Comel dengar Jebat sebut ‘senget’, bertuah betul anak.. ” – Netizen

Video Jebat Jayden Solat Bersama Engku Emran. Namun Gelagat Jebat Apabila Mendapat Tahu Telatahnya Sedang Direkod Buat Ramai Gel1 Hati. Amboi Jebat Sempat Lagi Yer Betulkan Kamera Telefon, Haha !!

Ada sahaja gelagat anak lelaki pelakon Sharnaaz Ahmad, Jebat Jayden ini mendapat perhatian. Jebat yang bakal memasuki usia 4 tahun tidak lama dilihat begitu petah bercakap dan gayanya membuatkan yang melihat pasti terhibur.

Jangan tak sangka, Jebat juga mempunyai ramai peminat yang setia mengikuti perkembangannya dari semasa ke semasa. Terbaru, meminjau di akaun Instagram radio Sinar, telah berkongsi satu video terbaru Jebat yang sedang solat berjemaah bersama bapa tir1nya, Engku Emran.

Namun, ketika solat Jebat mula perasan ada telefon sedang merakamkan gelagatnya. Lalu Jebat terus mengambil telefon tersebut dan membawa pergi di hadapan yang mempamerkan Engku Emran sedang solat.

Kedengaran Jebat sempat berkata yang posisi telefon yang diletakkan oleh dirinya itu agak ‘senget’ (kedudukan tidak tepat) dan terus Jebat membetulkan posisi telefon itu. Perkongsian video ini sekali lagi telah mengundang tawa warganet. Ada yang menyatakan gelagat Jebat ketika membetulkan posisi telefon begitu menghiburkan.

Jom tonton video di bawah :

Di ruangan komen, selain terhibur dengan gelagat Jebat, ramai turut mengakui Jebat seorang budak yang comel. Antara komen-komen menarik adalah :

” Comel dengar Jebat sebut ‘senget’, bertuah betul anak, dia punya senget sampai jat0h telefon, hahahaa.. “

” Ada je perang4i comel Jebat time solat, hehe. Dah besar dah anak teruna Sharnaaz ni, makin handsome.. “

” Aippp Jebat, sempat lagi kan atjust camera, hahaha. Ni mesti mummy tengok tep0k dahi, hehe.. “

” Bijaknya anak soleh Jebat ni. Nmpak Jebat ni memang seorang budak yang cerdik, comel pulak tu.. “

” Eee ger4m betul lah perang4i Jebat ni, hehe. Awat comel sangat, ada je gaya kelakar dia nk tunjuk, hahahaha.. “

” Kelakar macam baba dia betul Jebat ni, muka macam Nabila, perang4i sebiji Sharnaaz betul, hehe.. “

” Sikap yang baik, ajar anak dari kecik untuk solat berjemaah. Memang terbaik, moga Jebat jadi anak yang soleh.. “

Alahai Jebat, sempat lagi buat perang4i comel dia. Namun harus diberikan pujian kepada Jebat kerana Jebat suka solat berjemaah bersama keluarga dan sifat sebegitu dijadikan contoh yang baik kepada umum dalam mendidik anak-anak yang sedang membesar.

Silakan SHARE..

Sumber : IG sinar_my, jebatjayden, noornabila

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..