” Cantiknya Ara, bagus dia jaga tudung tu tak nampak rambut.. ” – Netizen

Tya Arifin Kongsi Video Mengajar Anak Perempuannya, Azzahra Jiwa Asyraf Mengenakan Tudung Untuk Hadir Ke Majlis Berbuka Puasa. Nampak Kemas Tudung Ara Sampai Selesai Majlis, Baiknya Si Comel Ni !!

Telah mendirikan rumah tangga bersama Asyraf Khalid iaitu anak ketiga Datuk Khalid Mohamad Jiwa, Tya Arifin yang merupakan pelakon Indonesia ini telah dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Arif Jiwa dan Azzahra Jiwa.

Sering berkongsi perkembangan anak-anak di akaun Instagram, ramai yang suka melihat cara Tya membesarkan anak-anaknya. Bahkan kedua-dua anak kecil ini juga turut mempunyai peminat mereka yang tersendiri.

Terbaru, Tya ada memuat naik gambar-gambar dan video dia bersama anak keduanya, Ara. Tulis Tya, hari tersebut mereka hadir ke majlis berbuka puasa bersama ahli keluarga yang lain di rumah bapa mertuanya.

Malah, Tya juga berkongsi cerita bahawa dia telah memuj0k Ara untuk bertudung untuk majlis tersebut. Kelihatan Ara comel mengenakan jubah dan tudung berwarna hitam. Akhir sekali, menerusi posting lain, video Ara berjaya memakai tudung tersebut hingga selesainya majlis.

Jom ikuti perkongsian di bawah ini :

View this post on Instagram

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw)

Di ruangan komen, rata-ratanya memuji kecomelan Ara memakai tudung dan sikap Tya yang menerapkan nilai murni kepada Ara untuk menghormati majlis sebegitu. Antara komen-komen menarik adalah :

” See wow pretty cute, bagus Tya ajar anak dari kecil untuk bertudung bila hadir majlis seperti itu. Moga Ara jadi anak yang solehah.. “

” Cantiknya Ara, bagus dia jaga tudung tu tak terkeluar rambut. Lama-lama kalau diajar macam ni mesti dia suka pakai.. “

” Araaaa comelnya, sekali tengok muka anak Izara lah, tapi ni versi m0ntel, hehe. Good job Ara comel.. “

” Masyaallah comelnya kamu anak. Suka tengok gelagat Ara dalam video tu. Kemain happy dia dapat main dengan sepupu2.. “

 ” Bagusnya Tya, pandai puj0k Ara. Akhirnya dia pakai tak bu4ng sampai hbs majlis, Alhamdulillah Ara memang anak yang baik.. “

” Alaaaa sho cute lah Ara, ger4m je tengok dia, hehe. Semoga terus bertudung ye baby Ara nanti, amin.. “

” Alhamdulillah tahniah Ara, berjaya juga ye. Nampak kemas hingga akhir. Ya Allah comel, both mother n dotter.. “

Alahai suka tengok gelagat Ara yang cantik bertudung dalam video itu, patutlah ramai yang merasa ger4m, sebab comel sangat. Apa-apa pun semoga anak-anak Tya terus membesar dengan sihat, menjadi anak-anak yang soleh serta solehah buat Tya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tya Arifin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..