” Baiknya hati Betty, thats why everyone loves you, your heart is gold.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Gambar Bertemu Kembali Bekas Pembantunya, Anim. Namun Tind4kan Betty Terhadap Pembantunya Ini Buat Ramai Memuji. Untung Dapat Majikan Macam Betty Ni. Baik Betul !! 

Awal Oktober lalu, pelakon dan usahawan Betty Rahmad berkongsikan berita mengenai pembantu rumahnya yang meningg4lkan kediaman secara tiba-tiba. Pembantunya itu yang berasal dari Ind0nesia menyuarakan hasratnya untuk pulang secara har4m namun tidak dipersetujui Betty.

Oleh kerana pembantunya itu lar1, Betty terp4ksa membawa anaknya Ardy Wira ke pejabat dan ke mana-mana sahaja namun Betty tidak langsung mar4h dan menyal4hkan maidnya itu. Perkongsian terdahulu juga dikhabarkan Betty sudahpun menemui pengganti untuk menjaga Wira.

Hasil tinjauan kami di Instagram Betty terkini, telah dikongsikan sekeping gambar Betty sekeluarga bersama bekas pembantunya itu. Betty turut menceritakan kisah pertemuan semula mereka itu sebagai jejak kasih 2020. Kegus4rannya memikirkan bagaimana keadaan bekas pembantunya itu akh1rnya terjawab.

Pembantunya itu tidak berjaya dalam usahanya untuk pulang ke negara asal sebelum ini dan bakal pulang secara sah dengan menaiki pesawat bersama surat keizinan majikan. Kapsyen Betty itu sendiri menjadi tarikan dan Betty turut mendoakan pembantunya ini selamat bertemu keluarganya.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian Betty ini mendapat pujian ramai peminat dan juga rakan artis. Kemesraan dan wajah gembira mereka dalam gambar ini terpancar dan antara komen-komen :

” Ya Allah baiknya you kak, may Allah bless you always.. ” – Elvina Mohamad

” Kadang2 dek kerana rindukan keluarga macam2 ada kat fikiran beliau.. tu kapal t0ngkang sanggup dired4h.. “

” Banyak baiknya dari satu kesal4han. Proud of you. Most of majikan sekali sal4h dah tak nampak 1000 kebaikan lain tu.. “

” Saya puji sikap Betty dan suami yang sangat bertanggungjawab sebagai seorang majikan yang baik. Syabas Sis.. “

” Baiknya hati u betty. beruntung dpt majikan mcm betty, majikan yang sangat baik. Mana nak cari.. “

” Betty you got such a very good heart. Such a good example. Positive vibes everywhere, happy family.. “

” Truly respect you kak betty. Walaupun maid dh buat sil4p tetap maafkan maid dia. Ya Allah. Mulia sangat hati akak.. “

” She’s lucky to have you. May Allah ease everything for her and your family too. Thats why everyone loves you, your heart is gold.. “

” Baik sgt2 Betty and husband. Semoga Allah permudahkan segala urusan Betty sekeluarga. Aminnnn.. “

Mungkin tidak ramai majikan yang baik seperti Betty dan tind4kan Betty ini membuatkan ramai yang kagum. Sesungguhnya memaafkan dan mengenang budi baik sesuatu yang boleh dicontohi. Semoga pembantu Betty ini selamat sampai dan kebaikkan Betty ini dibal4s Allah dengan rezeki yang melimp4h ruah. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..