” Alolo tang jari nak sapu wudhu kat telinga tu cutenya hikhik.. ” – Netizen

Dato’ Dr Sheikh Muszaphar Shukor Kongsi Video Gelagat Anaknya Adam Mengambil Wudhu. Part Telinga Dengan Kaki Alahai Comel Sangat !!

Sering berkongsikan kisah kehidupan hariannya dan memberi kata-kata motivasi, laman Instagram milik angkasawan negara, Dato’ Dr Sheikh Muzaffar Shukor sering menjadi tumpuan. Beliau yang mempunyai 4 orang cahayamata, iaitu dua orang perempuan dan sepasang kembar lelaki.

Anak-anaknya ini dinamakan Sophea Isabella, Sophea Natasha, Sheikh Adam dan Sheikh Noah. Kerenah anak-anaknya ini yang comel sering menghiasi setiap harinya. Tasha dan Bella yang sangat bijak dan pandai berdikari. Manakala si kembar Noah dan Adam yang aktif dan sangat las4k menceriakan hari-harinya.

Lihat sahaja perkongsian Dr Sheikh sepanjang Ramadhan ini, gelagat si kembar yang mengac4u ketika semua sedang solat memang cukup mencuit hati. Walaupun Adam dan Noah baru sahaja 2 tahun 10 bulan, namun mereka suka men1ru dan mengikut semua perbuatan Dr Muzaffar.

Menerusi akaun Instagram, Dato’ Dr Sheikh Muszaphar telah berkongsikan satu video yang memaparkan gelagat anaknya Adam yang bersungguh mengambil wudhu’ dengan cara yang sangat comel. Adam yang tersenyum girang sambil berlari ke bilik mandi itu buat peminat ger4m melihatnya.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Adam ini menarik perhatian ramai. Antara komen-komen mereka :

” Alolo tang jari nak sapu wuduk kat telinga tu cuteeenyaaaa hikhikkk.. “

” Adam.. Comelnya sapu wudhu ke telinga tu.. Budak handsome.. Budak bijak.. “

” Allahuuu. Betul sangat gaya tu.. Good boy Adam… ”

” Allah bijaknya anak doctor dah pandai ambil wuduk.. “

” Pandainya dia bukak paip air sikit-sikit je.. Tak membazir pun.. Part basuh kaki tu comel, sapu-sapu je air macam tayammum pulak.. “

” Alorrr cerdiknya dia.. “

Comel sungguh bila melihat anak kecil seperti Adam bersungguh untuk mengambil wudhuk. Didikan yang baik sesungguhnya datang dari rumah dan Dr Muzaffar sungguh cemerlang dalam mendidik anak-anaknya ini. Kami di Berita Kopak berharap agar Adam akan menjadi anak yang soleh dan membanggakan keluarga. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dr Sheikh Muszaphar Shukor

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..