” Dia punya fokus tak boleh bawa bincang haha.. ” – Netizen

Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Kongsi Video Gelagat Si Kembar, Eusoff Dan Emelia Ketika Ditunjukkan Flashcard. Wah Khusyuknya Belajar Kembar Ni Sampai Bulat-Bulat Mata Tu. Bila Noah Dan Adam Datang Dekat, Terus Tak Fokus. Haha !!

Keluarga angkasawan negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan isterinya, Datin Dr Harlina sering mencur1 perhatian ramai. Sudahpun dikurniakan 6 orang anak, di mana dua daripada adalah pasangan kembar iaitu Noah dan Adam serta Eusoff dan Emelia.

Dr Sheikh memang suka berkongsikan pelbagai tips dalam mendidik anak-anaknya ini. Meninjau akaun Instagram Dr Sheikh, satu entry terkini telah dikongsikan yang memaparkan Eusoff dan Emelia sedang dided4hkan dengan pembelajaran menggunakan flashcard.

Kaedah ini sudah digunakan sejak anak pertamanya lagi dan Dr Sheikh mengatakan ianya berkesan untuk kecergasan otak bayi. Emelia dan Eusoff yang diletakkan berbaring dilihat sungguh asyik melihat flashcard yang ditunjukkan oleh daddy mereka ini.

Sambil menunjukkan gambar flashcard, Dr Sheikh menyebut nama bagi setiap gambar itu. Sampai bulat-bulat mata Eusoff dan Emelia memerhati. Namun lain jadinya apabila abang kembar, Noah dan Adam datang menghampiri dan mengac4u adik-adik kembar mereka.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat Eusoff dan Emelia yang memberikan tumpuan kepada Dr Sheikh ini menarik perhatian peminat. Ger4m sungguh tengok mata bulat tu, macam paham sahaja perkataan yang disebut. Antara komen-komen peminat :

” Focusnya babies.. good good. very focus and the eyes big open, macam nak masuk dalam card tu… hehe. Clever sangat Eusoff dan Emelia ni.. “

” Eussof: no im not getting distracted by them, imma focus on daddy haha. Ala abang-abang kac4u pulak hehe… g4nggu adik-adik nak belajar.. “

” Soo sweet, twins focus je, before abang abang datang, eusoff focus je cute sgt. Dari baby lagi dah belajar, tekun pulak tu semua hehe.. “

” Comelll muke fokus mereka berdua. dia punya fokus tak boleh bawak bincang haha. Emelia was so focused Sampai terkej0t Abang terj4h dia.. “

” Oh god, fokus nya twins ni macam tau je memang tengah kelas and kene fokus. Kalau la saya dapat fokus belajar macam ni bestnya la. twins kena kacau dgn twins, alahai.. “

” Comelnye si kembar, mcm paham jer. Terkej0t adik tgh mnghayati tgk kad, terus hilang fokus adik twin.. Comel semua.. “

” Pandai boys tu switch tmpt dduk sbb nk pegang adik dia . Emelia was like, kac4u la abang noah ni, emelia tengah fokus ni. Focus si kecik study means dah excited.. “

Tengah fokus tiba-tiba ada pengac4u, meriah sungguh anak-anak kembar Dr Sheikh ini. Adam dan Noah yang super active dan adik-adik yang makin comel. Semoga Eusoff dan Emelia membesar dengan sihat dan bijak seperti kakak kakak dan abang-abangnya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dr Sheikh Muszaphar Shukor

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..