” Alahh, terserlah sikap pemurahnya, tak kedek0t pun dia.. ” – Netizen

Video Siti Aafiyah Pertama Kali Cuba Makan Coklat Raih Perhatian Peminat. Comel Jer Reaksi Aafiyah Bila Ibunya, Dato’ Siti Nurhaliza Minta Coklat Tu !!

Ada sahaja tingkah laku si kecil anak kesayangan penyanyi terkenal Dato’ Siti Nurhaliza menjadi tumpuan ramai di media sosial. Baru berusia dua tahun, Siti Aafiyah sememangnya seorang kanak-kanak yang sudah bijak dan pet4h berkata-kata.

Senyuman dan gayanya saling tidak tump4h seperti ibunya. Malah walaupun tidak mempunyai akaun secara peribadi di laman media sosial, beberapa peminat Aafiyah di alam maya telah memwujudkan akaun untuk berkongsi gambar dan video menarik tentang Aafiyah buat tontonan ramai.

Gelag4tnya sering kali mencuit hati ramai, malah sikapnya yang lembut dan sopan santun ketika bertutur sering kali menerima pujian. Didikan yang diterapkan oleh kedua ibu bapa serta pengasuh Aafiyah, Dayah Zubit telah membuatkan Aafiyah menjadi seorang anak yang baik.

Menerusi perkongsian di akaun Instagram ctsharina telah berkongsi satu video yang memaparkan gelagat Aafiyah sedang makan coklat. Turut dinyatakan ini adalah kali pertama cubaan Aafiyah untuk merasa coklat. Reaksi Aafiyah apabila ditanya oleh ibunya adakah coklat tersebut sedap, turut menarik perhatian ramai.

Ikuti perkongsian video tersebut di bawah ini :

Malah di akhir video itu, Dato’ Siti sempat menyak4t Aafiyah dengan cuba meminta sedikit coklat tersebut dan reaksi Aafiyah yang tidak kedek0t itu buat ramai memuji. Antara komen-komen menarik di ruang komen adalah :

” Comelnya Afiyah.. Tak kedek0t plak tu bila minta ckit, baik budak ni, semoga membesar jadi anak yang solehah ya sayang.. “

” Bijak betul lah Aafiyah,  Bila mak dia tanya.. sedap ke… Dia makan kunyah dan rasa baru dia jawab sedap… “

” Siti Aafiyah seorang anak yg tk kedek0t, terserlah pemurahnya.. kita nk tengok orang tu kedek0t atau tak.. tengok masa kecilnya.. “

 ” Alaaaahhhh baek hati btol dia bagi sket kat ibu dia.. Bagus, kecik-kecik dah diajar tidak kedekut, nanti besar baik lah perangai dia.. “

” Budak lain kalu minta, mesti tak bagi, Aafiyah ni mungkin memang dah diajar oleh ibu dia untuk bersikap pemurah.. “

” Comel lah dia makan, mesti la sedap kan Aafiyah coklat tu, jgn makan selalu, nanti gigi tak cantik, hhehee.. “

 “Aawwww Siti Aafiyah good girl can share with ibu… Suka tengok video dua beranak ni kalau bersembang, cute sangat.. “

Baiknya Aafiyah, tak kedek0t pun bila ibu minta nak sikit coklat tu, comel reaksi Aafiyah tu. Memang betul lah terserlah sikap pemurah si kecil ni. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak Aafiyah menjadi anak yang solehah buat kedua ibu bapanya. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ctsharina, Siti Aafiyah Khalid, Siti Nurhaliza Tarudin

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..